De la DeSantis la Pence - Cine sunt candidaţii care îl provoacă pe Trump la cursa pentru Casa Albă din 2024

  • Donald Trump este favoritul republicanilor pentru nominalizarea din 2024, cu 56% din intenţiile de vot, dar se confruntă cu mai multe procese şi investigaţii judiciare
  • Ron DeSantis este principalul rival al lui Trump, cu 19% din intenţiile de vot, şi este popular pentru politicile sale ultraconservatoare în domeniile educaţiei, imigraţiei şi sănătăţii publice
  • Alţi candidaţi republicani care îşi doresc să fie următorul preşedinte al SUA sunt Nikki Haley, Mike Pence, Asa Hutchinson, Vivek Ramaswamy, Tim Scott şi Larry Elder
1023 afișări
Imaginea articolului De la DeSantis la Pence -  Cine sunt candidaţii care îl provoacă pe Trump la cursa pentru Casa Albă din 2024

Wikipedia Commons -US Public Domain

Donald Trump  este fostul preşedinte al Statelor Unite, care a pierdut alegerile din 2020 în faţa democratului Joe Biden. Trump a anunţat că va candida din nou în 2024 şi conduce sondajele de opinie printre alegătorii republicani. Trump este cunoscut pentru stilul său populist, naţionalist şi controversat, precum şi pentru loialitatea susţinătorilor săi.

El este, de asemenea, implicat în mai multe procese şi investigaţii judiciare, care ar putea afecta campania sa.

Ron DeSantis este guvernatorul statului Florida, care a confirmat că va candida pentru funcţia de preşedinte al SUA în 2024. DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este privit drept principalul rival al lui Trump pentru a fi candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Este un fost ofiţer din marină şi avocat, care a servit ca membru al Camerei Reprezentanţilor din 2013 până în 2018. DeSantis împărtăşeşte multe dintre ideile lui Trump, dar nu şi excesele sale.El şi-a câştigat popularitatea prin politicile sale ultraconservatoare în domeniile educaţiei, imigraţiei şi sănătăţii publice.

Nikki Haley este o fostă guvernatoare a statului South Carolina şi fostă ambasadoare a SUA la ONU în timpul administraţiei Trump. Haley este o fiică de imigranţi din India, care s-a convertit la creştinism. Haley este considerată o moderată în Partidul Republican, care a criticat uneori comportamentul lui Trump, dar l-a susţinut pe alte aspecte. 

Mike Pence este fostul vicepreşedinte al SUA sub Trump şi fost guvernator al statului Indiana. Pence este un conservator social şi religios, care a avut o relaţie tensionată cu Trump după ce a refuzat să încerce să blocheze certificarea victoriei lui Biden în Congres pe 6 ianuarie 2021.

Asa Hutchinson  este guvernatorul statului Arkansas, care şi-a încheiat mandatul în 2023. Hutchinson este un fost membru al Camerei Reprezentanţilor şi fost administrator al DEA (Drug Enforcement Administration). Hutchinson este un conservator fiscal şi un susţinător al reformei imigraţiei.

Vivek Ramaswamy este un antreprenor şi autor american de origine indiană, care a fondat mai multe companii biotehnologice. Ramaswamy este un critic al ideologiei woke şi a corporaţiilor care promovează activismul social. Ramaswamy a anunţat că va candida la preşedinţia SUA în 2024 ca republican, spunând că vrea să lupte împotriva cenzurii şi a corectitudinii politice.

Tim Scott este un senator republican din South Carolina, care este primul afro-american ales în Senat din partea acestui stat. Scott este un conservator care susţine valorile familiei, ale pieţei libere şi ale securităţii naţionale. Scott a fost ales pentru a oferi răspunsul Partidului Republican la discursul lui Biden despre starea naţiunii în aprilie 2021, în care a spus că America nu este o ţară rasistă, potrivit The Guardian.

Larry Elder  este un comentator politic conservator şi personalitate radio, care a candidat fără succes la funcţia de guvernator al Californiei în alegerile de revocare din 2021. Elder este un susţinător al lui Trump şi un critic al guvernatorului democrat Gavin Newsom. Elder este un libertarian care se opune impozitelor mari, reglementărilor excesive şi politicilor progresiste. 

Un sondaj recent realizat de Fox News arată că Trump este favoritul republicanilor pentru nominalizarea din 2024, cu 53% din intenţiile de vot, urmat de DeSantis cu 20%, Pence cu 5%, Haley cu 4%, Scott cu 2%, Liz Cheney cu 2%, Ramaswamy cu 4%. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici