Decanul de vârstă al senatorilor: O legislatură cu particularităţi - pandemia şi lipsa de alegeri

Decanul de vârstă al senatorilor, Ion Prioteasa (PSD), spune la prima şedinţă a plenului că legislatura 2020-2024 se confruntă cu particularităţi din cel puţin două considerente majore - pandemia şi faptul că, timp de patru ani, nu vor fi alegeri.

1218 afișări
Imaginea articolului Decanul de vârstă al senatorilor: O legislatură cu particularităţi - pandemia şi lipsa de alegeri

„Deschidem o legislatură care, în mod evident, are particularităţile sale din cel puţin două considerente majore. În primul rând fiindcă ne aflăm în pandemie, o perioadă de mare încercări pentru toate statele, care a presupus restricţiişi probleme grave pentru numeroase domenii ale economiilor naţionale. Să ne aşteptăm ca misiunea pe care o începem să fie cu atât mai dificilă pentru că ne revine şi nouă responsabilitatea să contribuim la conturarea soluţiilor pentru depăşirea acestor provocări”, spune Ion prioteasa, decanul de vârstă al senatorilor.

El afirmă că a doua particularitate e că va fi o legislatură care, în condiţii normale, nu va fi marcată de niciun eveniment electoral major.

”De aceea cre că trebuie să lăsăm la o parte orgoliile şi retorica politică”, completează Prioteasa.

La prima şedinţă de plen a Senatului au fost prezenţi 121 de senatori din totalul de 136.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici