Deciza lui Dodon înainte de turul II al alegerilor din R. Moldova. Cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, retrasă

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunţat, marţi, că a semnat un decret prin care îi retrage cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România pentru fapte de corupţie. Acesta a spus că trebuie să fie întreprinse acţiuni pentru expulzarea lui Rizea.

1424 afișări
Imaginea articolului Deciza lui Dodon înainte de turul II al alegerilor din R. Moldova. Cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, retrasă

Deciza lui Dodon între cele două tururi de scrutin ale alegerilor din R. Moldova. Cetăţenia fostului deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România, retrasă

Preşedintele Republicii Moldova a anunţat, într-o conferinţă de presă, că i-a retras cetăţenia lui Cristian Rizea.

„A fost şi un decret interesant ieri (luni – n.r.) pe care l-am semnat. S-a discutat foarte mult în presă despre un oarecare Rizea, cetăţean al României care s-a ascuns în Moldova. Vreau să vă spun că la propunerea Comisiei pentru Cetăţenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetăţenia acestui personaj şi deja organele competente din Republica Moldova şi România trebuie să facă schimb de informaţii şă întreprindă acţiuni pentru a-l expulza din ţară”, a spus Dodon.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, se află la Chişinău, în Republica Moldova, unde s-a stabilit împreună cu familia sa, unde se ştia că r fi protejat de serviciile secrete ruse şi protejat de Igor Dodon.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dodon,
rizea,
condamnare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici