Declaraţia de avere a lui Ionel Arsene, diferenţe nejustificate de peste 40.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 lei, aproximativ 43.519 euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Arsene, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de preşedinte CJ Neamţ.

806 afișări
Imaginea articolului Declaraţia de avere a lui Ionel Arsene, diferenţe nejustificate de peste 40.000 de euro

Declaraţia de avere a lui Ionel Arsene, diferenţe nejustificate de peste 40.000 de euro

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ionel Arsene , împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului”, potrivit unui comunicat de presă.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către preşedintele CJ Neamţ.

„De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionel Arsene a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 - 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi acordate în nume personal unei societăţi comerciale”, se precizează în comunicatul ANI.

De asemenea, , Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 189.000 Lei şi 282.762,2 Euro între averea şi veniturile realizate de către Mădălina Maria Anghel, ofiţer MAI la Direcţia Generală Anticorupţie, precum şi existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 507.723 Lei (aprox. 114.499 Euro) între averea dobândită împreună cu familia şi veniturile realizate de către Adriana Petrescu, funcţionar public la Consiliul Judeţean Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
arsene,
ani,
avere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici