Video DECLARAŢIA ZILEI. Băsescu: Penali în Guvern? Da, pentru că putem! Cum se va simţi Iohannis când va primi jurământul unor penali?

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, că nu a exista şef de partid în România şi UE care să-şi fi sfidat poporul aşa cum a făcut Liviu Dragnea, atunci când a spus că din Guvern vor face parte penali, afirmând că dacă PSD acceptă ”docil” iresponsabilitatea lui Dragnea, merită să dispară.

1390 afișări

”Penali în guvern? Da, pentru că putem! Nu a existat în România şi nici în Uniunea Europeană şef de partid care să-şi fi sfidat poporul, dar şi realitatea politică, aşa cum au făcut-o Dragnea şi Codrin Ştefănescu în ultimele zile. Întrebat dacă din guvern vor face parte penali, Dragnea a răspuns sec, DA. Dragnea vrea să aducă la propriul nivel, acela de condamnat penal, cea mai importantă instituţie executivă a ţării, Guvernul României”, a scris preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat că liderul PSD Liviu Dragnea ”nu pricepe” că există o ”regulă de aur a guvernelor democratice”.

”Există o regula de aur a guvernelor democratice care spune că, atunci când un ministru este investigat într-un dosar penal, acesta se retrage din funcţie? Oare înţelege Dragnea că Guvernul României devine nefrecventabil prin prezenţa unor miniştri urmăriţi penal?”,a spus Băsescu.

Liviu Dragnea nu pricepe nici că prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru orice om simplu, dar nu poate fi aplicată miniştrilor, militarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici, diplomaţilor poliţiştilor prin menţinerea în funcţie, susţine preşedintele PMP.

Un alt lucru pe care Dragnea nu îl întelege este că imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea guvernului, afirmă Băsescu.

”Ce vor spune despre România cetăţenii europeni care din taxele lor asigură banii alocaţi României, când vor afla că membri ai guvernului sunt urmăriţi penal?”, adaugă acesta.

Traian Băsescu se întreabă ”cât de nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule pot fi politicienii care fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern ştiind că fac rău ţării”.

”Eu sper că Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh nu acceptă să-I dispreţuiască pe români revenind în guvern”, spune Băsescu.

Liderul PMP afirmă că dacă PSD va accepta docil şi această ultimă umilire a sa şi a electoratului propriu de către ”iresponsabilul” Dragnea, înseamnă că acest partid câştigător al alegerilor parlamentare, merită să dispară din politica românească pentru că nu reprezintă nici interesele ţării şi nici interesele propriului electorat ci doar ”interesele mărunte, şiretenia şi lipsa de inteligenţă specifice lui Dragnea”.

Băsescu a întrebat retoric: ”Oare cum se simte europeana Dăncilă? Dar Iohannis dacă va fi în situaţia de a primi jurământul unor penali votaţi de majoritatea PSD-ALDE-UDMR?”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici