Video DECLARAŢIA ZILEI | Iohannis: Susţin şi pe doamna Kovesi şi activitatea DNA. Ceea ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe părerea

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a prezentat motive temeinice pentru revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele Iohannis a făcut o declaraţie de presă înainte de reuniunea informală a Consiliului European, la Bruxelles, pe agenda dezbaterilor fiind subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum şi viitoarea componenţă a Parlamentului European pentru 2019-2024.

458 afișări

"Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat instituţional, cum au constatat analiştii. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul, însă prestaţia sincer...nu mi-a plăcut. Ce a prezentat (n.r.: ministrul Tudorel Toader) nu ştiu în ce măsură reflectă raportul. Ce a prezentat a fost lipsit de claritate şi de temeinicie. (...) Mult-promisul raport nu a apărut pe site sau la Administraţia Prezidenţială. Când îl avem, probabil încercăm să îl desluşim", a declarat vineri Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Şeful statului a mai declarat că susţine în continuare activitatea DNA.

"Ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă la discuţia pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu ministrul Tudorel Toader, aceasta din urmă i-a spus de intenţia de a demara procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, Iohannis a negat.

"Am avut o discuţie dar nu mi s-a părut corect să întreb, nici lui necesar să mă informeze", a afirmat preşedintele, care spune că nu a discutat cu ministrul Justiţiei după prezentarea raportului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici