Video DECLARAŢIA ZILEI. Nicolae Moga, despre demisie: Am luat această decizie pentru a salva o parte din prestigiul instituţiei

Nicolae Moga a anunţat, marţi, că a informat-o pe Viorica Dăncilă că a ales să se retragă din funcia de ministru de Interne.

841 afișări

„În urma unei discuţii pe care am avut-o cu premierul am decis să mă retrag din funcţia de ministru de Interne. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister. Îi mulţumesc doamnei premier pentru încredere şi trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile pe viitor”, a spus Nicolae Moga.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată pentru a „salva o parte din prestigiul puternic afectat” al Ministerului de Interne.

„Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii în urma activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi. (...) În cele 6 zile în care am condus MAI. Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua”, a mai precizat Moga.

Nicolae Moga, a depus, miercuri, jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Nicolae Moga este ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria MAI, el ocupând această funcţie vreme de doar şase zile.

Un mandat la fel de scurt a avut şi fostul lider PSD Liviu Dragnea, care a fost la conducere 12 zile.

Taguri:
moga,
mai,
demisie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici