Video DECLARAŢIA ZILEI | Premierul Tudose nu îl demite pe şeful Poliţiei: I-am cerut un plan de măsuri. Totuşi, acel făptaş a fost prins în două zile

Premierul Mihai Tudose a amânat luarea unei decizii în cazul şefului Poliţiei Române, anunţând că i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei.

570 afișări

"Am discutat cu domnul Bogdan Despescu şi mi-a prezentat raportul. Am înţeles de pe surse, că noua propunere (n.r.: Cătălin Ioniţă) şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situaţiei. Totuşi, acel făptaş a fost prins în două zile", a declarat premierul Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

 

Şeful Executivului a avut miercuri o întâlnire cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după ce ministrul Carmen Dan a cerut premierului demiterea lui Despescu din cauza lipsei de comunicare şi a modului în care a gestionat cazul poliţistului pedofil.

Miercuri, înainte de şedinţa de Guvern, în spaţiul public apăruseră informaţii potrivit cărora Cătălin Ioniţă, anunţat ca înlocuitor de către Carmen Dan, ar fi refuzat propunerea. Aceasta informaţie nu a fost confirmată sau infirmată de Ministerul de Interne, în timp ce Cătălin Ioniţă nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX.

Tot înainte de şedinţa de Guvern, premierul Mihai Tudose a avut o întâlnire cu mai mulţi miniştri, chiar în biroul său, în timp ce ministrul de Interne Carmen Dan aştepta în sala de şedinţă, alături de alţi colegi.

În biroul premierului Tudose au fost Marius Nica, Felix Stroe, Florian Bodog şi Graţiela Gavrilescu, în timp ce Carmen Dan, alături de Mihai Fifor şi Teodor Meleşcanu, aşteptau începerea şedinţei. Aceasta a început cu o întârziere de circa 30 de minute faţă de ora anunţată.

----------------------------------------------------

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, marţi, că a transmis premierului solicitarea de a îl demite pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Cauza- explicaţiile lacunare privind menţinerea în sistem a poliţistului suspectat de pedofilie.

În locul chestorului Bogdan Despescu ar urma să fie împuternicit Cătălin Ioniţă, actualul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

"Am constatat că niciun şef al acestui agent nu a înţeles să îşi asume vreo responsabilitate şi că acesta a fost menţinut în Poliţie. Am aflat că testările nu sunt relevenate şi se impune modifcarea bateriilor. Atâţia ani cu lasă că merge şi aşa au făcut să fie în sistem oameni care au devieri comportamentale", a spus ministrul de Interne.

Carmen Dan a precizat că agentul cercetat era încadrat ca fiind agent operativ, dar era folosit ca şofer de unul dintre şefii din Brigada Rutieră, ultima amendă dată de acesta fiind în luna decembrie a anului trecut.

De asemenea, aceasta susţine că a fost informată cu întârziere despre cazul privind agresiunea asupra celor doi minori.

"Din explicaţii a lipsit răspunsul la o întrebare esenţiala şi aceasta era cum de nimeni din cei care aveau atribuţii de cunoaştere a poliţistului nu a ştiut de aceste devieri comportamentale ale acestuia", a mai spus Carmen Dan.

---------------------------------------------------

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici