Video DECLARAŢIA ZILEI Traian Băsescu, dialog cu Tăriceanu: Ca preşedinte am fost cel mai informat om şi am ştiut 10%

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, în plenul în care se discuta moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu, că a fost cel mai informat om din ţară în vremea celor două mandate de preşedinte, dar cu toate acestea a ştiut doar 10%. Schimul de replici care a urmat, dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu, a stârnit hohote de râs în sală.

5069 afișări

Traian Băsescu a solicitat, miercuri, un drept la replică în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură , anunţându-şi intenţia ridicând mâna către prezidiu, unde se aflau Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Reproducem dialogul integral:

Tăriceanu: Domnule preşedinte, aici se ridică mâna, nu-i ca pe vapor!

Băsescu: Nu ştiu cum era pe vapor, dar să ştiţi că acolo nu am întâlnit escroci. Acolo, categoria asta de oameni, dacă apucau să se urce pe vapor, nu ştiu dacă erau şi la întoarcere, pe când Parlamentul văd că ţine orice. Pe tot mandatul.

(...)

Tăriceanu: Spuneţi că nu s-a aprobat niciun protocol între SRI şi DNA. Dar spuneţi “sunt cel mai bine informat om din ţară”. Şi atunci vă întreb: Cum de această informaţie nu a ajuns la dumneavoastră? Ori aţi fost informat, ori aţi fost tras în piept.

Băsescu: Am ajuns la concluzia că pot să-mi menţin afirmaţia. Am fost cel mai bine informat om politic dar n-am ştiut decât 10%. În condiţiile astea vă daţi seama cât ştiu cei doi preşedinţi de Cameră, dacă preşedinţii ştiu 10%?!

Tăriceanu: Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii.

Băsescu: Aşa e. Am văzut cât sunteţi cu cetăţenii numai zilele astea prin Piaţa Victoriei. Că toţi eraţi pitiţi de frică că v-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiţi de ei? Vorbiţi cu ei la telefon.

Tăriceanu: Pe mine mă sună şi noaptea Nicio grijă.

Băsescu: Câţi vă înjură?

Tăriceanu: E greu să depăşescă numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră.

Dragnea: Domnule Tăriceanu, domnule Băsescu, vă invit, după şedinţă la mine în birou să continuaţi discuţia.

Tăriceanu: La un whisky.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici