Declaraţie controversată a ministrului Vela: Când vedeţi pe cineva că strănută şi nu are mască, puteţi suna la 112

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni într-un interviu că dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând, fie în glumă sau nu, putem suna la 112.

5072 afișări
Imaginea articolului Declaraţie controversată a ministrului Vela: Când vedeţi pe cineva că strănută şi nu are mască, puteţi suna la 112

"Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?“, l-a întrebat jurnalistul George Buhnici, într-un interviu pe Youtube.

Vela a avertizat că persoana respectivă poate fi reclamată la 112, având în vedere că „un astfel de comportament se poate încadra în zona penalului pentru că a contibuit la răspândirea bolilor”. 

„În momentul acela sunaţi la 112. Să zicem, este în metrou, la toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi“, a afirmat ministrul de Interne.

Notă: Declaraţia lui Vela se află la minutul 34 din înregistrarea interviului.

În ceea ce priveşte călătoria în mijloacele de transport în comun, Marcel Vela a declarat că cel puţin la metrou vor fi poliţişti care vor veghea ca oamenii să aibă mască.

”Deocamdata, discuţia a fost doar de metrou, nu am avut o discuţie şi cu transportul public în comun. Ţine de autoritaţile locale. Probabil vom gasi soluţii. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată ţara pe ideea că oamenii sunt de rea credinţă. Cred ca se vor linişti când vor vedea că până săptămâna viitoare vom avea şi măsuri coercitive foarte transparente", a mai spus Vela.

Autorităţile trebuie să pună în aplicare din 15 mai noile reglementări din timpul stării de alertă, printre care se află şi obligativitatea de a purta mască în mijloacele de transport în comun, dacă proiectul Guvernului va fi adoptat de Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici