Declaraţii Klaus Iohannis: Modul în care Prefectul Capitalei a reacţionat este inacceptabil şi nu trebuie să rămână fără urmări

  • Iohannis despre alegerile parlamentare: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie
  • Iohannis despre învăţământul in scenariul roşu: Problema este imensă şi conţine mult mai multe probleme decât că într-o şcoală poate nu toţi elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolvă, îmi doresc la până la sfârşitul anului şcolar să putem spune că am reuşit să dotăm şcolile
2060 afișări
Imaginea articolului Declaraţii Klaus Iohannis: Modul în care Prefectul Capitalei a reacţionat este inacceptabil şi nu trebuie să rămână fără urmări

Declaraţii Klaus Iohannis: Modul în care Prefectul Capitalei a reacţionat este inacceptabil şi nu trebuie să rămână fără urmări

  • Klaus Iohannis despre demiterea Prefectului Capitalei

”Deşi am văzut o creştere importantă a numărului de cazuri de infectări şi era evident că tendinţa va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, astfel incât populaţia să fie pregătită. Modul în care Prefectul Capitalei a reacţionat este inacceptabil şi nu trebuie să rămână fără urmări.”

  • Klaus Iohannis despre alegerile parlamentare

”Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.”

  • Klaus Iohannis despre sistemul sanitar 

Reporter: Este posibil ca medici din afară să vină în România, pentru a acorda sprijin cadrelor medicale?

”Eu cred ca medicii din ţară sunt foarte buni şi au făcut faţă foarte-foarte bine. Avem chiar acum o promoţie de medici care sunt interesaţi să intre în prima linie. Dar, eu cred că putem să gestionăm situaţia în continuare. Acum câteva luni de zile, medici de la noi au mers în altă parte şi au făcut o treabă foarte bună.”

  • Klaus Iohannis despre învăţământ

Reporter: De aproximativ o lună, de când a început anul şcolar, sunt elevi care nu au participat la cursuri online din lipsă de tehnologie. Cine va fi responsabil, la finalul anului şcolar?

„În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm vinovaţi, ci soluţii. Noi vorbim de o catastrofă, nu de nişte detalii administrative. Vrem să prevenim o generaţie pierdută. Se caută soluţii pentru fiecare caz în parte. Problema este imensă şi conţine mult mai multe probleme decât că într-o şcoală poate nu toţi elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolvă, îmi doresc la până la sfârşitul anului şcolar să putem spune că am reuşit să dotăm şcolile”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă sunt în siguranţă elevii la şcoală, acolo unde se mai fac cursuri faţă în faţă, Iohannis a spus că „pandemia ne-a luat pe nepregătite”.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni şi în fiecare zi apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Ţin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi pandemia rezervele României au fost zero în acest domeniu. De atunci noi gestionăm pandemia în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă.”

  • Klaus Iohannis despre evenimetele din Iaşi, de la moaştele Sfintei Parascheva

Întrebat despre cele petrecute la Iaşi, preşedintele a declarat: Trebuiau toţi să participe în condiţiile stabilite de Guvern, cu mască, păstrarea distanţei şi autorităţile trebuie să impună respectarea măsurilor, iar cine nu respectă, va fi amendat. Asta este şi aşa trebuie să se întâmple. Cu siguranţă sunt persoane care vor trebui trase la răspundere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici