Declaraţiile lui Dan Barna, despre o posibilă înţelegere PNL-PSD

Dan Barna a declarat că existenţa unei înţelegeri între PNL şi PSD cu privire la organizarea alegerilor anticipate va putea fi confirmată în cazul în care observă că nu există colaborare în municipiile unde trebuie „trimişi acasă” primarii social democraţi.

1007 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile lui Dan Barna, despre o posibilă înţelegere PNL-PSD

Barna, despre o posibilă înţelegere PNL-PSD: Dacă nu există colaborare în oraşe, putem pune problema

Întrebat dacă este de acord cu scenariul vehiculat în spaţiul public, potrivit căruia PNL şi PSD au avut o înţelegere pentru organizarea alegerilor anticipate şi de aceea este compromisă alegerea primarilor în două tururi, Barna a spus, la Digi 24: „Existenţa sau nu a acestui scenariu va fi confirmat de atitudinea PNL în etapa aceasta de pregătire a alegerilor locale şi de desemnarea candidatilor pentru locale. Dacă nu există colaborare deschisă în oraşe şi municipiile unde putem scăpa cu adevărat de PSD, având colaborare cu cei de la PNL, dacă nu există această deschidere - mesajele din ultimele zile nu o confirmă, atunci putem pune, într-adevăr, problema unei înţelegeri a vechilor dinozauri a politicii româneşti. Dacă lucrurile însă merg în logica asta, în care avem şansă să trimitem mulţi primari PSD acasă, atunci putem spune că e un context politic”.

De asemenea, liderul USR a mai precizat că luni va discuta cu premierul Ludovic Orban pentru a stabili o întâlnire despre alegerile anticipate. Cel mai probabil, întâlnirea va avea loc în cursul zilei de marţi.

„Suntem aliniaţi pe ce urmează să se întâmple, obiectivul este să avem două guverne care să pice în Parlament şi să intrăm în linie dreaptă pentru a putea avea alegeri anticipate”, mai explică Barna.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a dat clarificări cu privire la un posibil blat între PSD şi PNL dinaintea moţiunii de cenzură. El a catalogat scenariul ca fiind o „bazaconie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici