Demisia lui Tăriceanu. Data la care va fi decis un succesor pentru a doua funcţie în stat. Cei trei candidaţi

Senatorii vor vota succesorul lui Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului în plenul de marţi, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate în Biroul Permanent. În cursă sunt Ion Popa din partea ALDE, Alina Gorghiu din partea PNL, dar şi Teodor Meleşcanu, propus de PSD.

1926 afișări
Imaginea articolului Demisia lui Tăriceanu. Data la care va fi decis un succesor pentru a doua funcţie în stat. Cei trei candidaţi

Demisia lui Tăriceanu. Data la care va fi decis un succesor pentru a doua funcţie în stat. Cei trei candidaţi

„Marţi se face votul pentru alegerea preşedintelui Senatului”, a declarat Alina Gorghiu, pentru MEDIAFAX.

Tot marţi, înainte de plen, va exista o şedinţă a Biroului Permanent în Senat.

ALDE a stabilit susţinerea lui Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, propunerea PNL pentru şefia Senatului este Alina Gorghiu.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

În schimb, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că cine va accepta o funcţie în Parlament fără susţinerea ALDE va fi exclus din partid, făcând referire la Teodor Meleşcanu.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, luni, în plen, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Interimatul a fost preluat de senatorul PSD de Argeş, Şerban Valeca, după vacantarea funcţiei în plenul de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici