DEMISIA ministrului Carmen Dan şi a şefului Poliţiei Române. Ce argumente au liberalii pentru a-i cere premierului Tudose să fie ferm şi "să nu se mai plângă la televiziunile prietene"

PNL îi cere premierul Mihai Tudose să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne, Carmen Dan şi să nu se mai plângă în studiourile televiziunilor prietene, a declarat, joi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, cerând şi demisia şefului IGP.

881 afișări
Imaginea articolului DEMISIA ministrului Carmen Dan şi a şefului Poliţiei Române. Ce argumente au liberalii pentru a-i cere premierului Tudose să fie ferm şi "să nu se mai plângă la televiziunile prietene"

DEMISIA ministrului Carmen Dan şi a şefului Poliţiei Române. Ce argumente au liberalii pentru a-i cere premierului Tudose să fie ferm şi să nu se mai plângă la televiziunile prietene

”Îi solicităm premierului Tudose să nu mai plângă în studiourile unor televiziuni prietene care nu-i pun nicio întrebare incomodă şi să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne, iar dacă nu face nici lucrul ăsta să plece acasă pentru că un premier care nu este în stare să demită un ministru recalcitrant care nu ascultă de premier în orice ţară civilizată pleacă acasă, nu aşteaptă să fie demis. Sunt convins că o va face şi fără să îi cerem noi că Dragnea deja pune la cale cum să-l trimită acasă pe Tudose”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

PNL a cerut şi demisia şefului IGP.

”(...) este evident că trebuie să plătească pentru faptul că a menţinut subordonaţi care au tolerat existenţa în poliţie nu numai a cazului pedofilului, ci şi a multor alte cazuri care au ieşit la iveală şi care continuă să iasă la iveală. Solicităm în mod imperativ demisia ministrului de Interne pentru că nu este posibil să conduci o instituţie atâta timp cât omul pe care îl propui în fruntea Inspectoratului General al Poliţiei nu îţi este acceptat de premier”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat că, în momentul de faţă, nimeni nu mai are o autoritate asupra Poliţiei Române, iar cetăţenii sunt în pericol pentru că instituţia care trebuie să aibă grijă de siguranţa lor nu mai este condusă.

”Nu poate să aibă autoritate un şef al IGP care a fost propus de ministrul de Interne spre revocare, nu poate să aibă autoritate asupra poliţiei şi în general asupra MAI un ministru de Interne care a propus revocarea şefului IGP şi a fost refuzat de primul ministru. În mod clar nu poate să aibă niciun fel de autoritate asupra poliţiei şi asupra MAI un premier care nu este ascultat de ministrul de Interne şi care plânge pe la televizor că nu mai vrea să lucreze cu acest ministru de Interne”, a spus Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a afirmat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se plimbă în Moldova încercând să mai câştige adepţi pentru o nouă demitere a Guvernului, criticând neimplicarea acestuia în soluţionarea acestei crize guvernamentale.

"PNL atrage atenţia că suntem în pragul unei noi crize politice. La ora actuală, în loc să se ocupe de guvernarea ţării coaliţia majoritară PSD-ALDE-UDMR are cu totul şi cu totul alte activităţi, asistăm la o răfuială între clanuri în stil mafiot în bătaia pentru controlul unor instrituţii publice, pentru controlul unor pârghii politice şi nicidecum o activitate în beneficiul cetăţenilor”, a subliniat Orban.

Liderul PNL a mai spus că în timp ce imaginea României se prăbuşeşte în plan extern din cauza guvernării catastrofale a PSD, ”doi miliţieni - Dragnea de Teleorman şi Dragnea de Brăila se răfuiesc pentru controlul MAI, aşa cum a făcut întotdeauna PSD".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici