Demisii din funcţii de conducere la PNL Prahova, fiind acuzată "mascarada" din partid

Unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai PNL Prahova şi un deputat, membru în Biroul Permanent al PNL Prahova, au demisionat, joi seară, din funcţiile de conducere deţinute în PNL, acuzând "mascarada" din partid şi spunând că fac acest gest din cauza nemulţumirilor legate de fuziunea cu PDL.

778 afișări
Imaginea articolului Demisii din funcţii de conducere la PNL Prahova, fiind acuzată "mascarada" din partid

Demisii din funcţii de conducere la PNL Prahova, fiind acuzată "mascarada" din partid (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul regional al PNL pentru Regiunea Sud Muntenia, Bogdan Nica, unul dintre cei cinci vicepreşedinţi ai PNL Prahova, a demisionat, joi seară, din toate funcţiile deţinute în partid.

Nica şi-a anunţat demisia în timpul şedinţei Biroului teritorial al PNL Prahova care a avut loc joi seară, la scurt timp după ce conducerea partidului a anunţat că s-au stabilit şedinţe mixte împreună cu reprezentanţii PDL în care să se discute despre fuziunea dintre cele două partide.

"Am considerat că această ipocrizie şi mascaradă nu mă caracterizează şi, mai mult decât atât, nu pot să merg înainte să rămân într-un birou care doreşte contopirea cu PDL. Rămân constant unor principii pe care le-am susţinut de mulţi ani şi în aceste condiţii nu mai doresc să fac parte dintr-o conducere judeţeană care face astfel de gesturi", a declarat corespondentului MEDIAFAX Bogdan Nica.

Acesta a precizat că rămâne membru al PNL.

"Rămân un simplu membru al organizaţiei Ploieşti, în speranţa că la congres nişte oameni vor pune nişte probleme serioase şi vom ieşi din această aventură şi din această ipocrizie la nivel naţional şi judeţean în care ne târăsc această conducere demisionară şi toţi reprezentanţii lor în teritoriu", a spus Bogdan Nica.

Nica a deţinut funcţiile de secretar regional pentru Regiunea Sud Muntenia în cadrul PNL şi a fost ales în urmă cu doi ani şi jumătate unul dintre vicepreşedinţii PNL Prahova. În perioada guvernării USL, Bogdan Nica a fost preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În aceeaşi şedinţă a demisionat, de asemenea, din funcţiile de conducere deţinute în Biroul Permanent PNL Prahova deputatul Nicolae Alexandri.

"Nu-mi pot continua activitatea în cadrul acestui organism de conducere din cauza faptului că avem păreri divergente majore în ceea ce priveşte drumul pe care-l parcurge PNL în continuare, în sensul că nu sunt de acord cu fuziunea cu PDL şi nici cu apartenenţa la grupul PPE", a declarat deputatul Nicolae Alexandri pentru MEDIAFAX.

Acesta a precizat că o altă nemulţumire a sa a constat în faptul că mai mulţi şefi de colegii, între care deputaţii Graţiela Gavrilescu şi Sorin Teju, au fost schimbaţi din aceste funcţii.

"Ni s-a spus că suntem un pic rătăciţi pentru că nu avem aceleaşi idei în ceea ce priveşte fuziunea şi apartenenţa la PPE cu ale dânşilor. Eu nu pot să mai stau să lucrez într-un astfel de birou", a spus Nicolae Alexandri.

Deputatul Nicolae Alexandri a fost, până săptămâna trecută, preşedintele PNL Ploieşti, organizaţie a cărei conducere a fost dizolvată de către conducerea PNL Prahova şi a deţinut funcţia de secretar al PNL Prahova, funcţie din care a fost schimbat.

În şedinţa conducerii PNL de joi seară a fost, de asemenea, dizolvat biroul de conducere al PNL Câmpina.

Fostul preşedinte al PNL Câmpina, deputatul Virgil Guran, spune că va contesta la Comisia de Arbitraj şi Onoare a PNL decizia de dizolvare a Biroului Municipal Câmpina, întrucât aceasta ar fi nestatutară.

"Au luat o hotărâre nestatutară, pentru că oricum şi-au dat demisia mai mult de jumătate dintre membrii Biroului Câmpina, în semn de protest, că au spus că nu stau la mâna lui Mircea Roşca (preşedintele PNL Prahova - n.r.), că în PNL este dictatură. Mircea Roşca cere respectarea statutului numai când e vorba de alţii, când e vorba de el, consideră că nu este cazul. Voi contesta dizolvarea Biroului la Comisia de Arbitraj nu pentru a reveni eu în funcţie, pentru că nu mă interesează asta, ci pentru a demonstra că la PNL Prahova nu se respectă statutul. Eu am contestat la nivel naţional faptul că anumite hotărâri s-au luat de către doi, trei oameni şi nu la nivelul bazei partidului", a spus deputatul Virgil Guran.

Şase dintre cei şapte parlamentari liberali de Prahova şi mai mulţi membri ai conducerii PNL Prahova s-au exprimat împotriva fuziunii cu PDL. De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai conducerii PNL Prahova, între care şi trei parlamentari, au participat la lansarea platformei liberale iniţiată de Călin Popescu Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici