Democrat-liberalii care vor să candideze la prezidenţiale, aşteptaţi de luni în competiţia internă

Mai mulţi lideri PDL consideră că Emil Boc sau Cătălin Predoiu ar fi potriviţi să reprezinte partidul în cursa alegerilor prezidenţiale din 2014, în condiţiile în care luni încep înscrierile pentru desemnarea candidatului formaţiunii la Preşedinţie.

274 afișări
Imaginea articolului Democrat-liberalii care vor să candideze la prezidenţiale, aşteptaţi de luni în competiţia internă

Democrat-liberalii care vor să candideze la prezidenţiale, aşteptaţi de luni în competiţia internă

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, cei care doresc să se înscrie în alegerile interne pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale trebuie să facă acest lucru timp de o săptămână, între 7 şi 14 octombrie. Candidaţii trebui să prezinte apoi colegilor de partid, până în 14 decembrie, un proiect pentru România.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a exlus o candidatură a sa la prezidenţiale, în schimb a afirmat că o variantă valabilă pentru cursa pentru Cotroceni este Cătălin Predoiu.

"Cred că domnul Predoiu ar fi o variantă valabilă pentru prezidenţiale şi cred că în fiecare zi care trece se validează ca om politic serios. El a fost tehnocrat apreciat, dar tot mai mult creşte ca om politic", a spus Blaga.

Vasile Blaga s-a exprimat şi în legătură cu o posibilă candidatură a Elenei Udrea, vehiculată la un moment dat în partid, arătând că aceasta trebuie să-şi facă mai întâi o evaluare.

Elena Udrea a apreciat că Emil Boc este cel care îndeplineşte cel mai bine criteriile pentru această candidatură.

"Candidatul PDL nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu. Cel care îndeplineşte cel mai bine aceste criterii este Emil Boc. Personal, aş susţine orice candidat al dreptei pe un proiect politic comun cu Traian Băsescu", a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Udrea.

Cezar Preda, vicepreşedinte al PDL, a spus că Emil Boc - preşedinte şi Cătălin Predoiu - premier, în tandem, ar mobiliza tot partidul la bătălie.

"Emil Boc - preşedinte şi Cătălin Predoiu - premier în tandem ar mobiliza tot partidul în bătălie", a precizat, pentru MEDIAFAX, Cezar Preda.

El crede că Predoiu a primit o însărcinare, aceea de premier în guvernul alternativă al PDL şi nu are de ce "să sară în altă barcă".

"Cătălin Predoiu a primit o însărcinare, nu are de ce să sară dintr-o barcă în alta, ori eşti premier, ori eşti preşedintele ţării. Eu cred că Predoiu e mai puternic dacă are tandem decât dacă e un om care se mută de colo colo", a adăugat Preda.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a precizat că Emil Boc şi Cătălin Predoiu ar îndeplini criterii aprobate de PDL pentru a candida la Preşedinţie.

"Cătălin Predoiu şi Emil Boc cred că îndeplinesc condiţiile dacă doresc să candideze şi să intre în această cursă internă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sulfina Barbu.

Potrivit vicepreşedintelui PDL Raluca Turcan, Cătălin Predoiu, Vasile Blaga sau Emil Boc ar conduce "infinit mai bine" ţara decât Victor Ponta şi Crin Antonescu.

"Cătălin Predoiu, Vasile Blaga sau Emil Boc, oricare dintre ei, prin onestitate şi profesionalism şi-ar conduce infinit mai bine ţara ca preşedinte decât ar putea să o facă Victor Ponta sau Crin Antonescu. Din tot spectrul politic, aş susţine doar un membru PDL în acord cu valorile şi principiile PPE", a precizat, pentru MEDIAFAX, Raluca Turcan.

Nici Cătălin Predoiu, nici Emil Boc, dar nici Elena Udrea nu au dorit să se pronunţe recent dacă vor intra în cursa pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale. Cătălin Predoiu a spus că este prematur să se pronunţe dacă va candida, însă a spus că Emil Boc poate fi un candidat bun. "Poate fi, domnul Boc este un politician excelent, este un om care a făcut multe în Guvern şi în partid", a spus Predoiu.

În schimb, Emil Boc a declarat, la sfârşitul lunii august, că doreşte să rămână la primăria Cluj Napoca. "Mă înscriu în cursă la bloc la mine, respect opiniile colegilor, dar eu rămân la Primăria Cluj Napoca", a spus atunci Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici