Denisa Pătraşcu şi Alexandru Frătean ar putea fi secretari de stat la Ministerul Muncii

Denisa Pătraşcu (PNL) şi Alexandru Frătean (PSD) ar putea fi secretari de stat la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

1005 afișări
Imaginea articolului Denisa Pătraşcu şi Alexandru Frătean ar putea fi secretari de stat la Ministerul Muncii

Noul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto ))

Cei doi sunt în discuţii cu noul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru numirea lor ca secretari de stat, au spus sursele citate.

La Ministerul Muncii sunt secretari de stat Nicolae Ivăşchescu şi Valentin Mocanu.

Denisa Oana Pătraşcu (PNL) a mai fost secretar de stat la Ministerul Muncii, în perioada mai 2007 - decembrie 2008, în mandatul ministrului Paul Păcuraru.

Ea şi-a dat atunci demisia la trei luni după ce Paul Păcuraru a fost suspendat din funcţie ca urmare a începerii urmărirea penale faţă de acesta, pentru presupuse fapte de corupţie, dosar în care în decembrie 2011 Păcuraru a fost achitat.

Pe lista secretarilor de stat eliberaţi atunci din funcţii s-au aflat Akos Derszi, Theodora Bertzi şi Valer Bindea.

Denisa Oana Pătraşcu are 33 de ani, este doctor în drept şi expert în dreptul muncii. Pătraşcu a fost membru al cabinetului Tăriceanu II, în calitate de secretar de stat, coordonator al Departamentului Relaţia cu Parlamentul, Dialog Social, Pensii şi Legislaţia Muncii din Ministerul Muncii.

În calitate de expert în ministerul muncii, de consilier parlamentar şi apoi de secretar de stat, Denisa Oana Pătraşcu a participat la realizarea reformei legislaţiei muncii, pornind de la elaborarea Codului Muncii şi a modificărilor aduse acestuia.

Alexandru Petru Frătean (PSD) a mai fost secretar de stat la Ministerul Muncii în 2009, până în octombrie, când a demisionat odată cu ieşirea social-democraţilor de la guvernare.

Anterior, Frătean a fost preşedintele a trei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru accesarea fondurilor europene.

Frătean are 58 de ani, a absolvit Facultatea de Aeronave din Institutul Politehnic Bucureşti şi are două diplome master, de la Universitatea "Petru Maior" Târgu Mureş - Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, Disciplina Managementul Administraţiei Publice şi de la Institutul Naţional de Administraţie - CRFCAPL Sibiu, Managementul administraţiei publice în procesul integrării europene.

El are, de asemenea, o diplomă de pregătire în dezvoltarea sistemelor de armament în ţările membre NATO, de la Ministerul Apărării al Republicii Franceze.

În CV-ul său este menţionat, de asemenea, un certificate de absolvire ca manager de proiect pentru fonduri europene, obţinut de la Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

Frătean este membru PSD din 2002, iar din 2008, preşedinte al PSD Mureş. În perioadele 1996-2000 şi 2004-2008, Frătean a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici