Deputat despre retragerea sprijinului USR pentru Cîţu: „Nu este o răzbunare, ci o consecinţă”

  • Deputat USR: ”Decizia de azi a premierului contrazice însăşi esenţa pe care a fost construită alianţa, aceea a respectului şi încrederii reciproce”.
  • Premierul Florin Cîţu i-a demis pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.
  • Dan Barna a anunţat că Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru.
641 afișări
Imaginea articolului Deputat despre retragerea sprijinului USR pentru Cîţu: „Nu este o răzbunare, ci o consecinţă”

Deputat USR despre retragerea sprijinului pentru Cîţu: ”Nu este o răzbunare, ci o consecinţă”

Decizia Alianţei USR PLUS de retragere a sprijinului pentru Florin Cîţu nu este o răzbunare, ci o consecinţă, spune deputatul Bogdan Rodeanu: ”Decizia de azi a premierului contrazice însăşi esenţa pe care a fost construită alianţa, aceea a respectului şi încrederii reciproce”.

„Demiterea de azi duce la lipsă de susţinere. Ne retragem susţinerea pe care i-o acordasem domnului Cîţu. Am decis, de la bun început, să luăm decizii împreună. Decizia de azi a premierului contrazice însăşi esenţa pe care a fost construită alianţa, aceea a respectului şi încrederii reciproce. Nu este o răzbunare, ci o consecinţă: am fost surprinşi de decizia dumnealui, cu atât mai mult cu cât aceasta a fost luată fără consultarea Coaliţiei”, transmite deputatul USR PLUS Bogdan Rodeanu.

El apreciază că demiterea ministrului Sănătăţii a fost „o decizie unilaterală şi imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea premierului de a conduce un guvern funcţional, în timp ce ţara traversează o criză de sănătate fără precedent”.

„Aceasta nu a fost justificată, mai ales după discuţia de luni din coaliţie, când părea că totul a fost clarificat şi au fost stabiliţi paşii următori. Ordinul emis aseară de Vlad Voiculescu stabileşte criterii clare pentru carantinarea localităţilor şi aduce mai mult echilibru. Este continuarea misiunii pe care şi-a asumat-o, la preluarea mandatului. Încă din prima zi, a început un proces de reforme şi de transparentizare a sistemului, reforme pentru care s-a angajat întreaga coaliţie, inclusiv domnul Cîţu, atunci când a primit invitaţia de a-şi asuma rolul de prim-ministru”, adaugă parlamentarul USR PLUS.

El menţionează câteva dintre reformele demarate de Vlad Voiculescu: transparenţa actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesionişti la casele de asigurări de sănătate prin concurs şi demararea procedurilor necesare construcţiei de spitale noi.

„Decizia de a-l demite nu face decât să pună pe pauză (dacă nu chiar să anuleze total) reformele începute, de comun acord, acum 3 luni în urmă. Alianţa USR PLUS doreşte să facă parte, în continuare, din coaliţia de guvernare. Dar dintr-o coaliţie care nu dă înapoi, în momentul în care se loveşte de câteva piedici. O coaliţie care promite, şi îşi şi ţine promisiunile făcute”, conchide Rodeanu.

Premierul Florin Cîţu i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu, iar şeful statului a semnat revocarea.

În replică, Dan Barna a anunţat că Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru şi a cerut de urgenţă o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici