Deputat PDL, lui Băsescu: Mi-aş dori în partid un om care să vă poată spune, argumentat, "nu"

Un deputat PDL i-a spus preşedintelui Traian Băsescu, la întâlnirea de marţi, că şi-ar dori ca partidul să găsească un om care să-l poată contrazice, argumentat, pe şeful statului, iar Cristian Boureanu s-a arătat nemulţumit că a aflat din presă despre discuţiile pe tema continuării guvernării.

15 afișări
Imaginea articolului Deputat PDL, lui Băsescu: Mi-aş dori în partid un om care să vă poată spune, argumentat, "nu"

Deputat PDL, lui Băsescu: Mi-aş dori în partid un om care să vă poată spune, argumentat, "nu" (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor înregistrări difuzate de Antena 3, deputatul PDL de Iaşi Nicuşor Păduraru i-a spus lui Băsescu, marţi, că îşi doreşte să apară un lider PDL care să aibă curajul să îl contrazică pe şefului statului, cu argumente.

"Domnule preşedinte, vă spun un singur lucru, pentru că, sincer, în jurul dumneavoastră foarte greu creşte şi iarba, mi-aş dori să găsim formula - şi dumneavostră să o agreaţi - a acelui om care să poată să vă zică, argumentat, şi «nu». Când îl vom găsi pe acel om, cu certitudine, partidul nostru, într-adevăr va demonstra că (...) şi dumneavoastră veţi accepta, pentru că în momentul de faţă noi avem o mare problemă, nu putem ieşi de aici să spunem că nu s-a întâmplat nimic, nu putem ieşi de aici să spunem că am avut un dialog constructiv în interiorul partidului. Cel mai neplăcut răspuns l-am avut noi astăzi la Camera Deputaţilor când am numărat voturile şi am văzut că nu avem voturi. Dacă putem spune de ce nu am avut voturi acolo (...) atunci putem răspunde la multe alte întrebări", a spus Păduraru.

De asemenea, potrivit înregistrărilor, deputatul PDL Cristian Boureanu s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a ştiut despre discuţiile de duminică dintre preşedinte şi reprezentanţii PDL.

"Şi eu am aflat din presă de întâlnirea cu preşedinţii. N-am ştiut nici de întâlnirea de duminică seară. Am venit ca prostul la Biroul Permanent şi mamă ce se discuta acolo despre partid, şi toată lumea tăcea din gură", a spus Boureanu.

Preşedintele Băsescu s-a întâlnit, marţi, la Parlament, timp de două ore, cu parlamentarii PDL. După plecarea şefului statului, întâlnirea de la Parlament a continuat. Preşedintele a declarat că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere cu privire la posibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie şi în Guvern, menţionând că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR. De asemenea, şeful statului a declarat, în legătură cu ideea unui premier independent, că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

Şeful statului a avut mai multe întâlniri, începând de duminică, la care au participat reprezentanţi ai PDL la nivel local şi central. De asemenea, şeful statului s-a întâlnit cu UDMR, UNPR şi cu liderul grupului minorităţilor.

Surse democrat-liberale declarau că din discuţiile preşedintelui cu reprezentanţii PDL a reieşit posibilitatea înlocuirii premierului Emil Boc, o variantă susţinută de şeful statului fiind numirea unui premier independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici