Deputat PNL, în plen: Copiii noştri au nevoie de Mickey Mouse, Minnie sau Pluto

Deputatul PNL Cristina Pocora le-a spus deputaţilor, marţi, în sesiunea de plen dedicată declaraţiilor politice, că toţi copiii români au nevoie de desene animate cu personaje-eroi care nu promovează violenţa, precum Mickey Mouse, Minnie sau Pluto.

139 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL, în plen: Copiii noştri au nevoie de Mickey Mouse, Minnie sau Pluto

Deputat PNL, în plen: Copiii noştri au nevoie de Mickey Mouse, Minnie sau Pluto

Într-o declaraţie politică intitulată "Copiii noştri au nevoie de Mickey Mouse", Pocora le-a spus deputaţilor că le va vorbi "despre desene animate", invocând violenţa brutală a desenelor animate difuzate de televiziunile din România.

"Poate că unii dintre dumneavoastră zâmbiţi acum crezând că tema este puerilă sau poate că alţii aţi devenit puţin melancolici cu gândul la desenele animate care v-au umplut copilăria de bucurie. Vă vorbesc tuturor, însă, pentru că tema desenelor animate difuzate pe canalele din România este mult mai serioasă decât pare. Asta pentru că aceste emisiuni sunt printre primii factori care dezvoltă personalitatea, comportamentul şi, implicit, viitorul copiilor noştri. Alături de părinţi, de prieteni şi de grădiniţă şi şcoală, televizorul are un rol extrem de important în educarea micuţilor. Iar, cum desenele animate sunt preferatele puştanilor, este evident că acestea influenţează, uneori brutal chiar, viitorul copiilor noştri", a spus Pocora.

Ea a ţinut să atragă atenţia "asupra nivelului violenţei din desenele animate" care a atins cote alarmante, menţionând că potrivit unui studiu - Măsurarea gradului de violenţă prezent în programele audiovizualului românesc - pe Cartoon Network, unul dintre posturile tv preferate de copii, "durata violenţei prezente în emisiuni a crescut, între 2004 şi 2008, de peste patru ori".

"În 2008, peste 22 de minute dintr-o oră de desene animate, adică mai bine de o treime, conţineau violenţă! În plus, gândiţi-vă că nu există date statistice pe 2009, dar trendul este evident ascendent, aşa că, în prezent, gradul violenţei din desene animate ar putea fi mult mai mare. Pe de altă parte, nu v-aţi auzit niciodată micuţii pronunţând cuvinte urâte şi nu înţelegeaţi de unde le cunosc? Sau nu v-aţi văzut copiii lovindu-şi prietenii sau ţipând la ei, total nejustificat? Ei bine, micuţii dumneavoastră învaţă să lovească, micuţii dumneavoastră învaţă să fie răi cu prietenii, micuţii dumneavoastră învaţă să înjure din... desene animate. Din acele desene cu monştri, cu roboţi sau cu personaje mult mai puţin cizelate decât erau odinioară", le-a spus Pocora deputaţilor.

Ea a subliniat că, din păcate, desenele animate non-violente au dispărut de pe posturile tv din România şi le-a solicitat membrilor CNA să găsească împreună cu ea soluţii pentru a-i feri pe copii de violenţa din desene animate, propunând totodată iniţierea unei dezbateri publice pe această temă cu părinţii şi reprezentanţii Consiliului pentru a identifica pârghiile prin care se poate interveni în acest domeniu.

"Dragi colegi, copiii noştri au nevoie de Mickey Mouse, de Minnie, de Pluto, au nevoie de poveşti şi de eroi care nu promovează violenţa! (...)Vă mulţumesc!", a conchis Cristina Pocora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici