Deputat PNL: Majorarea salariilor demnitarilor, discutată în sesiunea extraordinară, să fie respinsă

Deputatul PNL Tinel Gheorghe a declarat, miercuri, că va cere conducerii partidului să solicite Birourilor Permanente ale celor două Camere ca Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor să fie discutată de urgenţă în sesiunea parlamentară extraordinară, pentru a fi respinsă.

192 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Majorarea salariilor demnitarilor, discutată în sesiunea extraordinară, să fie respinsă

Deputat PNL: Majorarea salariilor demnitarilor, discutată în sesiunea extraordinară, să fie respinsă (Imagine: Shutterstock)

"Voi cere la prima şedinţă a comisiei de unificare a partidului ca PNL că solicite ca Ordonanţa de urgenţă privind majorarea salariilor demnitarilor să intre în dezbaterea Parlamentului în procedură de urgenţă în sesiunea parlamentară extraordinară pentru a fi respinsă, pentru a nu mai fi discuţii pe această temă", a precizat, pentru MEDIAFAX, Tinel Gheorghe.

El a spus că, dacă se discută în sesiunea extraordinară Codul Fiscal, trebuie să intre, la pachet, şi Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Dacă discutăm Codul Fiscal, să venim la pachet şi cu Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor", a afirmat deputatul liberal, adăugând că tema salariilor demnitarilor trebuie discutată la noua lege a salarizării.

În opinia deputatului PNL, dacă se ia decizia de a se discuta în sesiunea extraordinară şi Ordonanţa privind salariile demnitarilor, comisiile de specialitate se pot întruni rapid la Senat şi, apoi, la Camera Deputaţilor.

În sesiunea extraordinară, PNL va cere să se discute şi proiectul privind votul prin corespondenţă.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, potrivit ordonanţei 14/2015. De această majorare a salariilor beneficiază, între alţii, preşedintele României, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, adică vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii, miniştrii, consilierii prezidenţiali, Avocatul Poporului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici