Deputat PNL: Solicit lui Lucian Şova să spună dacă e adevărat că s-a renunţat la autostrada Unirii

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, ar trebui să anunţe urgent dacă a renunţat la proiectul construirii autostrăzii Unirii, a solicitat, duminică, deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu, precizând că în acest caz "Guvernul Dragnea-Dăncilă îşi bate joc de Moldova".

336 afișări
Imaginea articolului Deputat PNL: Solicit lui Lucian Şova să spună dacă e adevărat că s-a renunţat la autostrada Unirii

Deputat PNL: Solicit lui Lucian Şova să spună dacă e adevărat că s-a renunţat la autostrada Unirii

"La nici două săptămâni de la momentul în care parlamentarii PNL au pus pe ordinea de zi la Comisia de Transporturi proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Unirii şi au reuşit adoptarea acestuia în unanimitate, observ că majoritatea PSD-ALDE nu a făcut altceva decât să încerce să păcălească presa. Potrivit unor informaţii din interiorul Ministerului Transporturilor, Guvernul Dragnea- Dăncilă ia în calcul să renunţe la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, în favoarea unei alte variante de autostradă", a transmis Laurenţiu Leoreanu, care este şi vicepreşedinte al PNL, într-un comunicat de presă remis, duminică MEDIAFAX.

Liberalul reaminteşte că autostrada Iaşi-Târgu Mureş a fost inclusă în Master Planul de Transport, însă nu s-a concretizat nimic până în prezent, rămând doar la stadiul de promisiune electorală.

"Asistăm la o nouă bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Moldova şi la o nouă dovadă de iresponsabilitate şi incompetenţă din partea Guvernului, în condiţiile în care Autostrada Iaşi-Târgu Mureş a fost inclusă în Master Planul de Transport adoptat în urmă cu doi ani şi a fost promisă de PSD locuitorilor Moldovei în campanie electorală, dar nimic nu s-a concretizat. Totul nu a fost însă decât o minciună a PSD, în condiţiile în care miniştrii PSD ai Transporturilor din ultimii doi ani nu au făcut altceva decât să găsească scuze şi să mute hârtii pentru a nu construi autostrada. La câte pretexte au fost formulate de miniştrii PSD ai Transporturilor, inclusiv de Lucian Şova pentru a nu se apuca de treabă, până acum eram deja în faza de construcţie a autostrăzii dacă guvernul dădea dovadă de o minimă bună-voinţă şi inteligenţă", a explicat Leoreanu.

Deputatul PNL îi cere ministrului Lucian Şova să comunice dacă informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora ar renunţa la construirea A8 Iaşi-Târgu Mureş.

"Cetăţenii Moldovei - o parte dintre aceştia votanţi de bună-credinţă ai PSD, transportatorii, mediul de afaceri au primit doar promisiuni mincinoase: ba că autostrada va fi construită cu bani europeni, ba că va fi construită în parteneriat public-privat, ba că nu avem bani, nu o mai facem deloc, avem altă variantă de autostradă. Staţi liniştiţi, nu o construiesc nici pe aceea, o să se găsească alte scuze. Îi solicit ministrului Lucian Şova să ne comunice urgent dacă informaţiile prezentate în spaţiul public şi anume faptul că se renunţă la construcţia Autostrăzii A8 Iaşi-Târgu Mureş sunt adevărate şi dacă da, să înceteze cu sabotarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea Moldovei", a afirmat Leoreanu.

Liberalul atrage atenţia că, lipsa acestei autostrăzi va fi una dintre cauzele pentru care în câţiva zeci de ani regiunea Moldovei va fi masiv depopulată.

"În acest ritm, în câţiva zeci de ani, regiunea Moldovei va fi masiv depopulată pentru că cetăţenii din zonă nu au locuri de muncă şi perspective de dezvoltare. Este obligatoriu să nu se mai găsească scuze pentru construcţia Autostrăzii Unirii, ci să se facă studiul de fezabilitate din fonduri europene, urmând ca din 2020 să trecem la construcţia efectivă a autostrăzii", a conchis Laurenţiu Leoreanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici