Deputat PSD, condamnat definitiv cu suspendare: Tinerii nu au de ce să iasă în stradă

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv, în 2016, la închisoare cu suspendare pentru corupţie, a declarat, joi, că tinerilor care protestează împotriva OUG privind graţierea trebuie să li se explice că aceasta nu vizează şi pedepsele cu suspendare şi că nu au de ce să iasă în stradă.

2250 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD, condamnat definitiv cu suspendare: Tinerii nu au de ce să iasă în stradă

Deputat PSD, condamnat definitiv cu suspendare: Tinerii nu au de ce să iasă în stradă (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Cei care sunt condamnaţi cu suspendare nu beneficiază de graţiere. Adică hai să înţelegem termenii pentru că dacă vorbim aşa ca să ne aflăm în treabă sigur că n-o să ne înţelegem niciodată. Deci faptul că ies nişte tineri în stradă, ar trebui să li se explice că n-au de ce să iasă pentru că prin această graţiere cel puţin o să iasă probabil hoţi sau, eu ştiu, oameni care au făcut chestiuni minore", a spus Rădulescu.

El a susţinut că nu ştia despre OUG privind graţierea şi că a aflat de existenţa acesteia în cursul zilei de miercuri, de la televizor.

"Nicio faptă de corupţie nu este graţiată prin această ordonanţă, citiţi-o, şi noi am citit-o foarte bine, şi noi am aflat de ea ieri, deci nu ştiam de ea. Aşa. Niciun fel de condamnare, că este cu suspendare, nu beneficiază de graţiere şi atuncea nu este făcută pentru politicieni. Şi cu asta am terminat subiectul", a subliniat Rădulescu.

În condiţiile în care mai mulţi jurnalişti i-au citat din OUG, arătând că aceasta conţine o prevedere prin care se graţiază pedepsele „indiferent de modalitatea de executare”, Rădulescu a spus că el nu ştie ce scrie în OUG, negându-şi astfel propriile afirmaţii făcute anterior.

"Nu ştiu ce scrie în ordonanţă. Ce scrie în ordonanţă – habar n-am. Voi ştiţi mai bine decât noi, noi nu am văzut această ordonanţă. Am primit-o ieri, dar nu am citit-o. Nici nu vreau să o citesc, că nu mă interesează", a replicat Rădulescu.

El a mai susţinut că în grupul parlamentar PSD din Camera Deputaţilor nu a existat nicio discuţie referitoare la OUG privind graţierea.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat, în decembrie 2016, definitiv, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Rădulescu a candidat din nou pe listele PSD şi a mai câştigat un mandat de deputat şi în legislatura 2016-2020.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici