Deputat UDMR: În desfiinţarea unor şcoli şi renaţionalizări, protocoalele au avut rol important

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader, că formaţiunea sa este convinsă că protocoalele secrete între SRI şi instituţiile din justiţie au avut „rol important” în hărţuirea unor maghiari, desfiinţarea unor şcoli şi renaţionalizări.

469 afișări
Imaginea articolului Deputat UDMR: În desfiinţarea unor şcoli şi renaţionalizări, protocoalele au avut rol important

Deputat UDMR: În desfiinţarea unor şcoli şi renaţionalizări, protocoalele au avut rol important

„Suntem convinşi că în deciziile de renaţionalizare, de desfiinţare de şcoli, de hărţuire a unor maghiari, protocoalele tocmai descoperite au avut un rol important. Procurorii pe care îi elogiaţi nu merită să fie apăraţi”, a declarat, marţi, deputatul UDMR Marton Arpad, la dezbaterile din plen pe marginea moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

În acelaşi timp, Arpad l-a criticat pe ministrul Justiţiei.

„Sunt de acord cu semnatarii că ministrul trebuia să fie prezent cvasi-permanent le dezbateri, nu să vină după adoptare cu ordonanţă de urgenţă să modifice textele adoptate de Parlament. Mai mult, ministrul trebuia să elaboreze şi să trimită materialele necesare astfel încât legile să fie înţelese, iar ministrul în faţa instituţiilor europene să le convingă de justeţea prevederilor propuse”, a spus Marton Arpad.

Deputatul maghiar a adăugat că prevederea legată de pensionarea magistraţilor „trebuia să fie abrogată, şi nu prorogată” prin OUG.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, marţi, moţiunea simplă intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4 (patru)”, în care PNL şi USR îi solicită demisia lui Tudorel Toader, votul urmând să fie dat în şedinţa de plen de miercuri.

Documentul spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români. În moţiune se mai arată că ministrul Justiţiei este „un simplu instrument” în mâna celor deranjaţi de justiţia independentă. Pe parcursul a 20 de puncte, PNL şi USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiţiei”. De asemenea, ministrul Justiţiei este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe legile justiţiei, că le-a făcut infractorilor „un cadou” şi că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.

„Domnule ministru, în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici, cu bilete de avion cumpărate la clasa economic, a desenării unor proiecte fantasmagorice cum este cartierul justiţei din Bucureşti, a unor apariţii publice în care vă etalaţi dorinţa de avea talent de povestitor, a afirmaţiilor publice prin care aţi afectat independenţa sistemului judiciar, în afară de lovitura pe care încercaţi să o aplicaţi luptei împotriva corupţiei, nu prea aveţi cu ce vă lăuda de când aţi devenit ministru. Nu aţi făcut mai nimic în folosul justiţiei, ci aţi făcut suficient de multe şi de grave lucruri în defavoarea justiţiei, motiv pentru care, în finalul evaluării noastre, după ce aţi primit nota 4 (patru), vă rugăm să meditaţi dacă nu cumva a sosit timpul să vă luaţi în primire postul de notar, sau să vă reîntoaceţi în avocatură să apăraţi infractori în mod onest, contra unui onorariu, nu pe bani publici!”, mai arată PNL şi USR în textul moţiunii simple.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici