Deputat USR: Pentru 6 minute de job, parlamentarii din provincie au primit astăzi 261 de lei

Parlamentarii din provincie au primit, luni, "pentru fix 6 minute de job", reprezentând timpul petrecut în şedinţa extraordinară Camerei Deputaţilor, suma de 261 de lei fiecare, a scris, luni, pe Facebook, deputatul USR Iulian Bulai. Potrivit acestuia, în sală au fost doar 60 de deputaţi.

1059 afișări
Imaginea articolului Deputat USR: Pentru 6 minute de job, parlamentarii din provincie au primit astăzi 261 de lei

Deputat USR: Pentru 6 minute de job, parlamentarii din provincie au primit astăzi 261 de lei

"Joaca de-a populismul continuă astăzi. Cu 5 minute de plen. Pentru a arăta poporului că parlamentarii muncesc. O practică puterea când legiferează de urgenţă: azi modificare legii educaţiei naţionale. Sau când vrei să mai anunţi nişte achiziţii de la Pro România. Atât spre PSD cât şi spre PNL. O face opoziţia când vrea să pună piedici guvernului şi vrea s-o pună de moţiune de cenzură, de exemplu. În sesiune extraordinară. Acest populism cu sala goală trebuie să înceteze. Eu sunt aici cu o parte din colegii mei", potrivit mesajului publicat de Iulian Bulai, după şedinţa extraordinară a plenului Camerei Deputaţilor.

"Legiferarea heirupistă ar trebuie să înceteze. Joaca de-a Parlamentul trebuie să se oprească. Pentru fix 6 minute de job, parlamentarii au primit astăzi 261 de lei. Nu toţi. Doar cei din provincie. Azi am fost 60 de oameni în sală. Voi cât munciţi pentru 261 de lei?", a mai notat acesta.

Plenul Camerei Deputaţilor s-a reunit, de la ora 16.00, în şedinţă pentru a prezenta şi distribui comisiilor de specialitate proiectul de aprobare a OUG care prevede că persoanele de sex femininin care lucrează în instituţiile de învăţământ se pot pensionar, opţional, la 65 de ani, în loc de 63.

De asemenea, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, în şedinţa plenului, că a depus la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi la Biroul Permanent informarea privind aderarea la grupul PNL a următorilor deputaţi: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Mircea Banias, Liviu Ioan Balint, Damian Florea, Remus Borza.

De asemenea, preşedintele forului legislativ, Marcel Ciolacu, a prezentat informarea scrisă a deputatului Emilia Marilena Meiroşu, care şi-a încetat activitatea din grupul parlamentar PRO Europa pentru a activa în grupul PSD.

Pe 19 decembrie 2019, Daniel Constantin a anunţat că alături de mai mulţi colegi a demisionat din Pro România. Cei care au plecat şi au decis să se înscrie în PNL sunt: Sorin Cîmpeanu (deputat), Mircea Banias (deputat), Damian Florea (deputat), Liviu Balint (iniţial deputat PMP, apoi PSD, acum Pro România), Georgian Pop (deputat), Răzvan Mitu, Cristian Cosmin, Raluca Haliţ, Georgică Dumitru, Marius Sanfiriscă, Silivian Dan, Gigi Dănuţ Feţeanu, George Manciu, Letiţia Stoian şi Dan Marian.

Liberalii au aprobat, ulterior, un protocol pentru integrarea în PNL a foştilor parlamentari Pro România care au susţinut Guvernul Orban. Premierul şi liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin vor avea funcţii de conducere în PNL.

Printre parlamentarii din Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban s-a numărat şi Emilia Meiroşu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici