Deputaţii adoptă Legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Camera Deputaţilor a aprobat, luni, cu 171 de voturi "pentru", 49 "împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei, adoptat pe articole săptămâna trecută.

33 afișări
Imaginea articolului Deputaţii adoptă Legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Deputaţii adoptă Legea privind alocaţia pentru susţinerea familiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Actul normativ a fost adoptat în sesiunea de vot final pentru mai multe legi.

Reprezentanţii PSD au părăsit sala de şedinţe nemulţumiţi că votul final programat la o serie de proiecte de lege nu a fost amânat pentru joi.

Legea prevede scăderea cuantumului alocaţiilor suplimentare pentru familiile cu mai mulţi copii sau monoparentale.

Proiectul de lege reduce de la 470 de lei la 370 de lei limita maximă a veniturilor/persoană a membrilor familiei pentru acordarea acestei alocaţii pentru copii, care va fi dată diferenţiat în funcţie de veniturile membrilor familiei şi al numărului de copii.

Astfel, pentru o familiile al cărei venit mediu lunar este mai mic de 200 de lei, cuantumul lunar al alocaţiei va fi de 30 de lei, pentru familiile cu un copil, 60 de lei-pentru familiile cu doi copii, de 90 de lei-pentru familiile cu trei copii şi de 120 de lei pentru familiile cu mai mult de patru copii.

În cazul în care venitul mediu lunar este cuprins între 201 lei şi 370 de lei, alocaţia va fi cuprinsă între 25 de lei şi 100 de lei, în funcţie de numărul de copii existent în aceste familii.

Alocaţia pentru familiile monoparentale va varia între 50 de lei şi 200 de lei în funcţie de numărul de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici