Deputaţii au adoptat proiectul de lege prin care victimele agresiunilor cu autor necunoscut nu plătesc asistenţa medicală

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege prin care victimele accidentelor sau agresiunilor cu autor necunoscut nu vor plăti cheltuielile ocazionate de asistenţă medicală, fiind decontate de Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

1192 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au adoptat proiectul de lege prin care victimele agresiunilor cu autor necunoscut nu plătesc asistenţa medicală

Victimele agresiunilor cu autor necunoscut nu plătesc asistenţa medicală, proiect adoptat de Cameră

Proiectul de lege adoptat, miercuri, de către deputaţi, vizează modificarea art.320 alin. (1) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

„Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale”, arată iniţiativa legislativă a deputatului Oana Bîzgan.

Alineatul modificat mai prevede că „pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate şi dobândesc calitatea procesuală a acestora în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent de faza de judecată. Cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată nu pot fi recuperate de la victimele agresiunilor sau accidentelor cu autor neidentificabil, fiind decontate din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS)”.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, prin urmare actul normativ merge la promulgarea la preşedintele Klaus Iohannis spre promulgare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici