Deputaţii au finalizat dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Şeitan, votul final va fi marţi

Plenul Camerei Deputaţilor a finalizat, luni seară, dezbaterile asupra moţiunii simple depuse de PSD pe tema Muncii, votul final asupra acesteia, ca şi dezbaterile şi votul final asupra moţiunii simple a PNL pe tema Sănătăţii, urmând să aibă loc în şedinţa de plen de marţi.

44 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au finalizat dezbaterea moţiunii simple împotriva lui Şeitan, votul final va fi marţi

Ministrul Muncii Mihai Şeitan (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, luni, încă înainte de finalizarea dezbaterilor, cu majoritate, ca votul asupra moţiunii simple a PSD pe tema Muncii, dezbătură luni seara, ca şi cel asupra moţiunii simple a PNL, pe tema Sănătăţii, ce urmează a fi dezbătută marţi dimineaţa, să fie dat marţi la prânz, la sesiunea de vot final.

Propunerea a fost adoptată luni seara, cu majoritate, existând un singur vot împotrivă. Propunerea a fost avansată de către deputatul Varujan Pambuccian, în calitatea sa de lider de grup, motivaţia fiind aceea că luni seara, în plen, se aflau foarte puţini deputaţi.

Ministrul Muncii Mihai Şeitan a declarat, luni, în plen, că acuzaţiile din moţiunea PSD îndreptată împotriva sa reprezintă "atacuri politicianiste total nefondate".

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat , luni, în plenul Camerei, că ministrul Muncii Mihai Şeitan, criticat în moţiunea PSD, "este un specialist şi mai puţin un mare politician".

Deputaţii independenţi vor respinge moţiunea simplă a PSD deoarece consideră că, deşi ministrul Mihai Şeitan a avut unele deficienţe de comunicare publică, nu există argumente în favoarea acestei moţiuni, a declarat, luni ,în plen, deputatul Valeriu Steriu.

Deputatul PSD Dan Mircea Popescu a declarat, luni, că moţiunea PSD pe tema Muncii reprezintă expresia disperării a milioane de cetăţeni români, care trăiesc în sau la limita sărăciei şi care îşi văd speranţele într-o viaţă mai bună năruite de consecinţele politicilor de dreapta ale Guvernului.

UDMR a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor că nu va vota moţiunea simplă iniţiată de PSD, deputatul Kerekes Karoly argumentând că, "în scopul asigurării stabilităţii, nu este cazul să fie schimbat ministrul Muncii", aşa cum cer semnatarii moţiunii.

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Cameră, Varujan Pambuccian, a precizat, luni, la dezbaterea moţiunii simple a PSD pe tema Muncii, că este nevoie de un efort astfel încât locurile de muncă să fie mai ieftine pentru angajatori, el pledând şi pentru o povară fiscală diminuată.

Preşedintele Comisiei de muncă din Cameră, Victor Paul Dobre, a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple, că PNL va fi consecvent şi va vota împotriva guvernării care a dus la scăderea veniturilor românilor, precizând că votul nu sprijină PSD, care e responsabil pentru politicile din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici