Deputaţii au respins solicitarea de reţinere a lui Mădălin Voicu. Urmează votul privind arestarea. Mădălin Voicu: De ce am eu soarta aceasta când eu sunt un om cinstit, curat şi fără pete?

Deputaţii au respins miercuri cererea DNA de reţinere a deputatului PSD Mădălin Voicu, cu 170 voturi "împotriva" solicitării justiţiei şi 116 "pentru", plenul urmând să voteze şi în cazul arestării.

1698 afișări
Imaginea articolului Deputaţii au respins solicitarea de reţinere a lui Mădălin Voicu. Urmează votul privind arestarea. Mădălin Voicu: De ce am eu soarta aceasta când eu sunt un om cinstit, curat şi fără pete?

Şedinţa în care deputaţii decid asupra solicitărilor DNA în cazul Voicu-Păun a început (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Deputatul PNL Mircea Dolha, membru al Comisiei de numărare a voturilor, a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, că cererea de reţinere în cazul deputatului PSD Mădălin Voicu nu a întrunit numărul de voturi necesare.

Din cele 286 de voturi exprimate, 116 au fost "pentru" şi 170 "împotriva" cererii DNA privind reţinerea deputatului PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor va vota cea de-a doua cerere DNA care vizează arestarea deputatului Mădălin Voicu.

Deputatul PSD Mădălin Voicu şi-a rugat, miercuri, colegii să nu încuviinţeze reţinerea şi arestarea sa pentru că va fi o "umilinţă îngrozitoare", el adăugând că este un "om cinstit", pe care, dacă l-ar da afară nevasata din casă, ar trebui să îşi pună un cort în curtea Parlamentului.

"Vă rog să nu încuviinţaţi reţinerea şi arestarea mea pentru că sunt nevinovat şi ar fi o umilinţă îngrozitoare, pe care o voi suporta, dacă Doamne fereşte, se va întâmpla. Dar este inadmisibil să mi se întâmple mie şi altora aşa ceva, chestiuni care ţin de un fel de presiune şi represiune într-o ţară care se pretinde democratică. Credeţi-mă că eu nu sunt politician, fac politică (…) sunt un om curat, Accept orice fel de verdict în ceea ce mă priveşte cu condiţia să fie adevărul pur”, a declarat deputatul PSD Mădălin Voicu, în plenul Camerei.

Deputatul Mădălin Voicu a afirmat că nu crede că nici unul dintre colegii săi îl pot bănui de trafic de influenţă şi nici Nicolae Păun nu şi-ar fi permis să îl „atragă”, ştiind cum este „construit, educat”.

"Trafic de influenţă. Dragi colegi, nu cred că cineva dintre dumneavoastră mă poate bănui de trafic de influenţă, din momemnt ce am atâţia prieteni, cunoştinţe, indiferent de partide sau de succesiune la guvernare sau personaliăţi şi cred că nici domnul deputat Nicolae Păun nu şi-ar fi permis să mă atragă pe mine, ştiind cum sunt eu construit şi cum gândesc şi cum sunt educat", a spus Voicu.

Mădălin Voicu a afirmat că cine a citit rechzitoriul întocmit de procurori va vedea că nu are nicio legătură cu faptele invocate.

„Nu am făcut niciodată o fraudă, nu am firme, carnet de conducere şi nici internet, nu ştiu să umblu”, a susţinut Voicu.

Cât priveşte acuzaţia de spălare de bani, Voicu a afirmat că „dacă nu ai bani nu ai ce să speli”. El a mai susţinut că este „guraliv” şi a făcut afirmaţii la adresa oamenilor care sunt acum în justiţie, lucru pentru care acum plăteşte.

"Vă rog să mă credeţi. Nu vă pot da decât cuvântul meu de onoare", le-a spus Voicu deputaţilor.

Cât priveşte acuzaţiile de fals în declaraţii, social-democratul a afirmat că nu are alt venit decât cel oficial.

"Fals în declaraţii. Asta este cea mai tare. De 20 de ani de când sunt demnitar toate declaraţiile mele se referă la salariile de la Camera Deputaţilor, Partida Rromilor şi restul de colaborări artistice pe care le-am avut în timpul acesta. Cine poate dovedi că eu am minţit şi am falsificat declaraţiile mele de avere? Pe mine, dacă mă dă nevasta afară din casă, trebuie să îmi pun un cort în curtea Parlamentului", a afirmat Mădălin Voicu

"Nu înţeleg de ce trebuie să mi se întâmple mie asta. De ce am eu soarta aceasta când eu sunt un om cinstit, curat şi fără pete. A, că am deranjat, că suntem în an electoral", a mai comentat deputatul PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici