Deputaţii condamnă antisemitismul

  • Camera Deputaţilor a condamnat atacul împotriva actriţei Maia Morgenstern
  • Autorul mailului de ameninţare a fost prins, dar eliberat sub control judiciar
170 afișări
Imaginea articolului Deputaţii condamnă antisemitismul

Deputaţii condamnă antisemitismul

Camera Deputaţilor a adoptat o declaraţie prin care condamnă atacul îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat şi al actriţei Maia Morgenstern. Aceasta a fost ameninţată cu moartea într-un mail primit de la un bărbat care se declara membru al partidului AUR. George Simion a negat însă acest lucru şi a condamnat atacul. Preşedintele AUR spune acum că există o campanie de denigrare împotriva partidului lui.

Mailul trimis actriţei Maia Morgenstern a fost semnat cu numele Andrei Ilarie. Parchetul Bucureşti a arestat un suspect la doua zile după atac, iar apoi l-a eliberat sub control judiciar. Niciun detaliu despre numele şi motivaţia lui nu au fost însă dezvăluite presei.

„Este foarte important să am amănunte despre el. Mi se dau amănunte şi despre un tip care violează 10 bătrâne.

Politrucii noştri, dar mai ales reprezentantul guvernului pentru combaterea antisemitismului a declarat ieri că este un atac antisemit, asta e prima caracteristică. Şi a doua – nu întâmplător este expresia faptului că în Parlamentul României a intrat un partid, AUR, fascist, legionar, xenofob şi antisemit.

A spune că românii au votat în Parlament un partid antisemit aprinde toate becurile pe planetă”, a comentat situaţia, la Aleph News, publicistul Ion Cristoiu. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici