Deputaţii PNL spun că nu votează Legea pensiilor, cei ai PSD o votează dacă se acceptă amendamentele

Deputaţii PNL din Comisia de muncă au declarat, miercuri, că nu vor vota proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, în timp ce parlamentarii PSD au spus că îl vor susţine dacă le vor fi acceptate amendamentele, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

49 afișări
Imaginea articolului Deputaţii PNL spun că nu votează Legea pensiilor, cei ai PSD o votează dacă se acceptă amendamentele

Deputaţii PNL spun că nu votează Legea pensiilor, cei ai PSD o votează dacă se acceptă amendamentele (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputaţii PSD şi cei ai PNL din Comisia de muncă au criticat Executivul, la dezbaterea proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii, în prezenţa ministrului Muncii Mihai Şeitan, pentru măsurile privind pensiile, pe care intenţionează să le ia în şedinţa de Guvern de miercuri după-amiază, când se adoptă scrisoarea de intenţie către FMI.

Deputaţii opoziţiei au arătat, după prezentarea proiectului de către ministrul Muncii, că nu ştiu care este rostul adoptării unui proiect de lege al pensiilor în condiţiile în care Guvernul vine să-şi asume răspunderea în Parlament pe reducerea pensiilor.

"Discuţia din comisie este lipsită de relevanţă în condiţiile în care suntem la o oră avans faţă de măsurile pe care Guvernul urmează să le ia. Ce relevanţă au aceste proiecte când noi nu ştim mâine, peste o săptămână, peste un an, ce se întâmplă în această materie?", a spus deputatul PSD Dan Mircea Popescu.

El a arătat că PSD nu este de acord cu reducerea pensiilor, cu decuplarea de la punctul de pensie, cu înăsprirea condiţiilor de pensionare anticipată şi cu retroactivitatea legii.

Cristina Pocora (PNL) a spus că PNL nu va vota această lege, arătând că nu este de acord cu egalizarea vârstei de pensionare pentru femei şi bărbaţi şi criticând prezentarea făcută de către ministrului Muncii, care a făcut o comparaţie cu vârsta de pensionare din ţările UE.

Pocora a apreciat că nu s-a ţinut cont la elaborarea proiectului de speranţa de viaţă şi cuantumul minim din România în comparaţie cu aceste date din ţările UE.

Cornel Ghiţă (PDL) a arătat, însă, că sistemul de pensii este "bolnav" şi nu poate fi susţinut, iar Guvernul îşi asumă răspunderea pentru corectarea pensiilor speciale.

Deputaţii din comisie au decis ca dezbaterile să continue joi, prin analizarea articolelor acestui proiect de lege.

Legea pensiilor a trecut de Senat prin adoptare tacită, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici