Deputaţii şi senatorii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei de la Colectiv

Deputaţii au ţinut, luni, în plen, un moment de reculegere în memoria celor 30 de victime care şi-au pierdut viaţa în tragedia din clubul Colectiv, iar programul Camerei a fost modificat. Şi senatorii au ţinut un moment de reculegere la începerea şedinţei de plen pentru "o tragedie care a îndurerat nenumărate familii, o tragedie care lasă fără suflare, practic, o naţiune întreagă".

490 afișări
Imaginea articolului Deputaţii şi senatorii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei de la Colectiv

Deputaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor tragedei de la Colectiv (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Şi membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Programul Camerei a fost modificat, renunţându-se la Ora primului ministru, la solicitarea PNL, pe ordinea de zi fiind proiecte de lege cu propunere de respingere.

PNL şi-a retras solicitarea ca premierul Victor Ponta să vină în plenului Camerei Deputaţilor să dea explicaţii cu privire la accidentul în care poliţistul Bogdan Gigină din coloana oficială a ministrului de interne Gabriel Oprea şi-a pierdut viaţa. În schimb, Biroul Permanent a decis ca Oprea să prezinte el însuşi explicaţii lunea viitoare.

"Vineri, întreaga Românie a asistat la un moment pe care niciun unul dintre noi nu şi l-ar fi dorit plauzibil. O tragedie care a îndurerat nenumărate familii, o tragedie care lasă fără suflare, practic, o naţiune întreagă, o tragedie care ridică multiple semne de întrebare, pe care sperăm ca în perioada următoare să le putem rezolva şi să putem aduce răspunsurile necesare în faţa celor care fie şi-au pierdut un membru drag al familiei, fie asistă cum un membru al familiei se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de spital din Capitală. Sunt oameni care au pierit vineri, oameni în memoria cărora v-aş ruga să păstrăm un moment de reculegere", a spus liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, la începutul şedinţei.

De asemenea, PNL a decis retragerea moţiunii simple "Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice" din respect pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu şi pentru familiile îndoliate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici