Deputatul Călin Potor, care anunţase că va vota, din PNL, Guvernul Ponta 3, s-a înscris în PSD

Deputatul de Alba Călin Potor, care anunţase, când încă era membru PNL, că va vota Guvernul Ponta 3, deoarece vrea ca promisiunile USL făcute în campania electorală să fie duse mai departe, s-a înscris în PSD, susţinând că a fost exclus din rândul liberalilor.

217 afișări
Imaginea articolului Deputatul Călin Potor, care anunţase că va vota, din PNL, Guvernul Ponta 3, s-a înscris în PSD

Deputatul Călin Potor, care anunţase că va vota, din PNL, Guvernul Ponta 3, s-a înscris în PSD (Imagine: Camera Deputaţilor)

Deputatul Călin Potor şi-a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, înscrierea în PSD, el motivând că a făcut acest lucru întrucât direşte continuarea proiectelor şi promisiunilor făcute de USL pentru cetăţenii din Alba care l-au votat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Era firesc să continui ce am început şi mă refer la promisiunile făcute în campania electorală: să susţin un program de guvernare al USL, să-l susţin ca premier al României pe Victor Ponta şi ca preşedinte pe Crin Antonescu. Era firesc să rămân în echipa care poate să asigure cetăţenilor lucrurile pe care le-am promis în campania electorală”, a spus Potor.

Parlamentarul a adăugat că nu şi-a dat demisia din PNL, ci a fost exclus din PNL.

"Lucrurile sunt clare. Am fost exclus din PNL. Se observă declaraţiile din ultima vreme ale liderilor organizaţiei din Alba. Nu m-au contactat şi nu au încercat să stea de vorbă cu mine. Drept urmare, am înţeles un lucru evident, şi anume decizia lor de a mă exclude din PNL”, a afirmat Potor.

La rândul său, preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dârzu, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că Potor "este primit cu braţele deschise în marea familie social-democrată".

Dârzu a adăugat că Potor va primi, conform statutului, funcţia de vicepreşedinte al PSD Alba şi vicepreşedinte al PSD Alba Iulia.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că deputatul Călin Potor nu a fost exclus din PNL şi conducerea centrală a PNL a recomandat chiar organizaţiei judeţene să aibă o discuţie cu parlamentarul după ce acesta a votat noul Guvern Ponta, şi nu să propună o măsură de sancţionare.

Roman a spus că, după anunţul făcut de Călin Potor, organizaţia PNL Alba Iulia, din care deputatul făcea parte, va propune conducerii centrale a formaţiunii să constate încetarea calităţii de membru PNL a lui Călin Potor.

"Călin Potor nu putea fi dat afară din partid decât de Delegaţia Permanentă a PNL, pentru că este parlamentar. Nu există o asemenea decizie", a spus Roman.

Marţi, deputatul PNL de Alba Călin Potor declara corespondentului MEDIAFAX că va vota în Parlament noul Guvern Ponta şi că ia în calcul varianta plecării din partid la PSD, deoarece doreşte să fie duse mai departe promisiunile USL făcute în campania electorală.

În replică, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, afirma că deputatul Călin Potor va fi exclus din partid, întrucât "momentul este foarte bun pentru a scăpa de fripturişti şi traseişti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici