Deputatul Daniel Fenechiu a demisionat din PPDD

Deputatul Daniel Fenechiu a anunţat, joi, că a decis să îşi dea demisia din PPDD, el susţinând, într-un comunicat, că "în numai trei luni de cârdăşie cu PSD", partidul din care a făcut parte "a ajuns o ruină", iar el a fost pus în faţa unei alegeri.

228 afișări
Imaginea articolului Deputatul Daniel Fenechiu a demisionat din PPDD

Deputatul Daniel Fenechiu a demisionat din PPDD (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Acum exact patru ani si trei luni, împreună cu un grup de prieteni, am hotărât să punem pe roate un proiect politic nou, respectiv să construim un partid politic altfel, care să se adreseze celor mulţi şi ignoraţi de mai toate partidele politice postdecembriste. Un proiect pe cât de dificil, pe atât de provocator, care după multe luni de trudă şi speranţă, de provocări şi eşecuri – pe care doar entuziasmul simpatizanţilor a putut sa le învingă, nu doar că s-a concretizat prin înregistrarea PP-DD în registrul partidelor politice, dar a şi fost validat prin votul a peste un milion de români. În cifre, un an de existenţă legală a însemnat 68 de parlamentari, 31 de primari şi peste 3200 de consilieri judeţeni şi locali. După patru ani şi trei luni de devotament şi sârguinţă, după ce am pus bazele şi am reuşit să facem din PP-DD cel mai de succes proiect politic nou din România ultimilor ani, în numai trei luni de cârdăşie cu PSD, partidul nostru, adică una dintre principalele forţe politice a ţării noastre, a ajuns o ruină, iar eu am fost pus în faţa unei alegeri", susţine Fenechiu, în comunicatul transmis joi.

El mai spune că nu mai putea rămâne în PPDD şi să "gireze" "o aventură politică" între partidul la crearea căruia a participat şi partidul cu care nu doar a "luptat cu toată forţa, dar care destructureaza practic PPDD-ul".

"Nu pot asista ca PPDD, un partid pentru care am muncit cu trup şi suflet, dar mai ales cu suflet, să intre în disoluţie sub privile senine ale conducerii, care este preocupată doar de a seca partidul de orice resurse mai poate acesta oferi. (...) Am luat decizia de a mă despărţi de PPDD. Am luat această decizie astăzi, după ce în ultimele zile am discutat, ore în şir, cu sute de oameni ai organizaţiei PPDD sector 4. Oameni ca şi mine, ca toţi cei care au crezut că se poate face politică pentru oameni nu pentru politicieni. (...) Am decis să îmi dau demisia din PPDD pentru a putea rămâne egal cu mine însumi: curajos şi demn, integru şi liber să gândesc şi să vorbesc şi pentru a mă elibera de tirania unei minorităţi care ameninţa să-mi sufoce spiritul, aşa cum a sufocat spiritul atâtor altor membri", a menţionat Fenechiu, potrivit comunicatului.

Deputatul Daniel Fenechiu este membru în Comisia juridică a Camerei şi a fost lider al grupului deputaţilor PPDD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici