Deputatul Ovidiu Raeţchi devine membru al grupului PNL. Ion Şcheau trece de la PSD la PDL

Deputatul Ovidiu Raeţchi a părăsit grupul parlamentar al PC-PLR, devenind membru al grupului PNL, în timp ce deputatul Ion Şcheau a demisionat din PSD şi va activa în grupul PDL.

227 afișări
Imaginea articolului Deputatul Ovidiu Raeţchi devine membru al grupului PNL. Ion Şcheau trece de la PSD la PDL

Deputatul Ovidiu Raeţchi devine membru al grupului PNL. Ion Şcheau trece de la PSD la PDL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

“Vă dau citire cererii deputatului Şcheau Ioan, ales în circumscripţia nr 2 Arad, colegiul uninominal numărul 3, care a demisionat din calitatea de membru PSD şi va activa ca deputat în grupului PDL”, a anunţat, în plen, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc, adăugând: “Aţi făcut o achiziţie mare”.

Şcheau a fost ales deputat într-un colegiu uninominal din Arad, din partea PPDD. Din mai până în octombrie 2013 a activat ca independent, iar din octombrie 2013 a fost membru al PSD.

Deputatul Ovidiu Raeţchi a fost exclus din PC, printr-o decizie luată de Biroul Executiv Central al formaţiunii în 23 septembrie, pe motiv că acesta s-a situat în afara politicii partidului, susţinând candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Vicepreşedintele PC Codrin Scutaru a precizat la acel moment pentru MEDIAFAX că motivaţia excluderii lui Ovidiu Raeţchi este că acesta a avut poziţii publice privind susţinerea candidatului PNL, Klaus Iohannis, după ce l-a susţinut pe Crin Antonescu.

“PC a susţinut consecvent candidatura lui Victor Ponta, suntem în alianţă cu PSD, UNPR şi nu putem avea poziţii publice care deviază de la politica partidului. Ovidiu Raeţchi l-a susţinut ba pe Crin Antonescu, acum a scris pe blog că îl susţine pe Iohannis. Nu putem tolera la nivel de partid acest lucru”, a spus Scutaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici