Deputatul PDL Adrian Gurzău a cerut OSIM înregistrarea mărcii "Uniunea Popular Liberală"

Deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzău a solicitat OSIM înregistrarea mărcii Uniunea Popular Liberală (UPL), instituţia urmând să decidă admiterea sau respingerea cererii.

620 afișări
Imaginea articolului Deputatul PDL Adrian Gurzău a cerut OSIM înregistrarea mărcii "Uniunea Popular Liberală"

Deputatul PDL Adrian Gurzău a cerut OSIM înregistrarea mărcii "Uniunea Popular Liberală" (Imagine: Shutterstock)

Solicitarea depusă de Gurzău în 27 aprilie se referă totodată la înregistrarea elementelor grafice ale Uniunii Popular Liberale, respectiv a acronimului UPL, fiind reprezentată în partea stângă a siglei o inimă neagră în interiorul căreia sunt delimitate prin conturul alb alte două inimi negre.

Deputatul solicită autorizarea mărcii pentru 12 domenii de activitate, între care cele privind folosirea "hârtiei, cartonului şi produselor din aceste materiale, necuprinse în alte clase; produse de imprimerie; articole pentru legătorie; fotografii; papetărie; adezivi (materiale colante) pentru papetărie sau menaj; materiale pentru artişti; pensule; maşini de scris şi articole de birou (cu excepţia mobilierului); materiale de instruire sau învăţământ (cu excepţia aparatelor); materiale plastice pentru ambalaj (necuprinse în alte clase); caractere tipografice; clişee".

De asemenea, UPL ar putea folosi frânghii, sfori, plase, corturi, prelate, vele, saci (necuprinse în alte clase); materiale de umplutură (cu exceptia cauciucului sau a materialelor plastice); materiale textile fibroase brute, dar şi îmbrăcăminte, încălţăminte, articole care servesc la acoperirea capului.

Cu marca UPL ar putea şi inscripţionale şi "covoare, preşuri, rogojini, linoleum şi alte produse pentru acoperirea podelelor; tapete murale, nu din materiale textile", precum şi "jocuri, jucării; articole de gimnastică şi de sport necuprinse în alte clase; decoraţiuni (ornamente) pentru pomul de Crăciun".

Gurzău a declarat, pentru MEDIAFAX, că solicitarea sa a avut la bază o serie de consultări avute în rândul parlamentarilor, dar şi a liderilor de filială, între care primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

"E clar că trebuie să avem o construcţie care să compună mai multe formaţiuni de dreapta, iar această mişcare trebuie să aibă o linie populară, suntem afiliaţi popularilor europeni", a spus Gurzău, care a admis totuşi că gestul său a fost unul "preventiv" în perspectiva alegerilor din această toamnă.

"Avem nevoie de o schimbare de brand şi de mesaj, iar momentul este tocmai acesta în care avem o nouă conducere în fruntea partidului", a mai susţinut deputatul.

Totodată, el a precizat că nu este împotriva unei denumiri de Uniune Democrat Liberală, avansată sâmbătă de Cristian Preda, însă aceasta ar fi trebuit înregistrată înainte de a fi făcută publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici