Deputatul PNL Eugen Nicolăescu: La stabilirea punctului de pensie să se ia în calcul ultimii cinci ani

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, joi, că partidul va propune un nou sistem de pensii, care să ia în calcul la stabilirea punctului de pensie ultimii cinci ani, pentru toate categoriile profesionale.

2122 afișări
Imaginea articolului Deputatul PNL Eugen Nicolăescu: La stabilirea punctului de pensie să se ia în calcul ultimii cinci ani

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu: La stabilirea punctului de pensie să se ia în calcul ultimii cinci ani (Imagine: Alexandru Hojda/ Arhiva Mediafax Foto)

"Numai anularea pensiilor speciale ar putea fi considerată o măsură populistă şi nu vrem să cădem în acest păcat. Am hotărât ca toţi cetăţenii României să beneficieze de un nou sistem de pensii (...). De exemplu, pentru toţi cetăţenii, evident contributivitatea este primul criteriu, dar pentru toţi cetăţenii ţării, indiferent unde lucrează, să se ia la stabilirea punctului de pensie ultimii cinci ani şi acolo să vedem dacă putem (oferi-n.r.) 75%, 90% din valoarea salariului din ultimii cinci ani şi atunci toate se aplică tuturor cetăţenilor. Facem calcule şi atunci se aplică tuturor cetăţenilor”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a explicat că dacă se depăşeşte sau nu contributivitatea „să se poată da o derogare prin finanţarea diferenţei din bugetul de stat” pentru ca sistemul de pensii care funcţionează în prezent să nu fie „distrus”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici