Deputatul PSD Andreea Cosma face dezvăluiri despre procurorul Mircea Negulescu: Mi-a făcut curte; am refuzat avansurile unui om căsătorit

Deputatul PSD Andreea Cosma a afirmat, miercuri, că procurorul Mircea Negulescu i-a făcut avansuri, iar atunci când le-a refuzat, magistratul a ameninţat-o că o va trimite la închisoare, odată cu tatăl său, Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, şi fratele său, fostul deputat Vlad Cosma.

1111 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Andreea Cosma face dezvăluiri despre procurorul Mircea Negulescu: Mi-a făcut curte; am refuzat avansurile unui om căsătorit

Andreea Cosma: Procurorul Negulescu mi-a făcut curte; am refuzat avansurile unui om căsătorit

Andreea Cosma a confirmat că discuţiile pe WhatsApp cu procurorul Negulescu sunt reale. ”Am avut o relaţie de prietenie, o relaţie platonică. Fără sex. L-am cunoscut întâmplător pe la jumătatea anului 2013. A venit cu un client de-al meu de la notariat după care a început să-mi facă curte. Îmi trimitea flori şi prăjituri printr-un prieten”, a spus Cosma.

Ea a afirmat că l-a refuzat în mod repetat astfel că, după circa şase luni, a fost chemată la Parchet. ”Mi-a spus că mi se deschide urmărirea penală pentru trafic neautorizat de zbor, aşa s-a exprimat. După care mi-a spus «te las fără casă, fără meserie, îţi rămâne copilul pe drumuri şi, dacă eşti atât de arogantă, va trebui ca tatăl tău să demisioneze şi să nu mai candideze”, susţine Andreea Cosma.

Ulterior, cabinetul de notar al actualului deputat a fost perchiziţionat, iar angajatelor li s-au cerut să facă denunţuri împotriva ei. Andreea Cosma susţine că, din mai 2015, comportamentul lui Negulescu s-a schimbat din nou, ridicând controlul judiciar impus anterior în ceea ce o priveşte pe Andreea Cosma şi reluând avansurile. ”Prima întâlnire mi-a dat-o în faţa unui cimitir. Eram foarte emoţionată, nu ştiam cum să reacţionez. Le-am spus celor din familie, să ştie de mine”, a spus Cosma. Din acel moment, întâlnirile solicitate de procuror s-au înmulţit, iar Andreea Cosma a venit însoţită de fratele său, Vlad, ”în 95% din cazuri”.

Andreea Cosma l-a caracterizat pe Negulescu ca având ”deviaţii comportamentale”. Ea a precizat că ultima conversaţie avută cu procurorul a avut loc în februarie 2017, când deputatul a seiszat comisia parlamentară de control al SRI privind situaţia sa. ”Din acel moment, s-a speriat şi nu a mai corespondat cu mine. M-a blocat pe WhatsApp”, a mai spus deputatul PSD.

Procurorul Mircea Negulescu, audiat marţi ca martor în dosarul în care foşti şefi de poliţie şi parchet sunt acuzaţi că i-au furnizat lui S. Ghiţă date dintr-un dosar al unor apropiaţi ai fostului preşedinte CJ Prahova, le-a spus judecătorilor că a avut "discuţii particulare pe whatsapp" cu fiica acestuia.

Întrebat de magistraţi de ce a formulat o cerere de abţinere într-o cauză care o privea pe Andreea Cosma, deputat, fiica fostului preşedinte CJ Prahova Mircea Cosma, procurorul Mircea Negulescu a răspuns: "Am apreciat că am intrat în nişte discuţii în afara cadrului profesional. Au fost discuţii particulare pe whatsapp. Interesul meu profesional era să aflu dacă Răzvan Alexe a ascuns banii undeva. Cererea e scrisă de mine, nu ştiu daca mi-a solicitat cineva să o depun. Dosarul mi-a fost luat ca urmare a cererii, iar procurorul următor a dat clasare."

Negulescu a fost audiat în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată reţea în judeţul Prahova, oferind o „bucăţică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei. În aceeaşi cauză sunt judecaţi şi Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fostul şef IPJ Prahova, Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA, Constantin Ispas.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar. Totodată, procurorul, conform Inspecţiei Judiciare, a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care acesta din urmă îl instrumenta. Acţiunea disciplinară se află, în prezent, la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici