Deputatul PSD Anghel Stanciu către parlamentari, vorbind despre pensiile speciale: "Luaţi-vă Parlamentul înapoi!"

Deputatul PSD Anghel Stanciu a susţinut, marţi, în plenul reunit al Camerei şi Senatului, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, spunându-le deputaţilor şi senatorilor din sală să-şi ia Parlamentul înapoi, pentru "un Parlament curat, puternic, perfecţionist".

5868 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Anghel Stanciu către parlamentari, vorbind despre pensiile speciale: "Luaţi-vă Parlamentul înapoi!"

Deputatul PSD Anghel Stanciu către parlamentari, vorbind despre pensiile speciale: "Luaţi-vă Parlamentul înapoi!" (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Stanciu a vorbit, la dezbaterea privind adoptarea proiectului privind pensiile speciale pentru parlamentari, care modifică Statutului deputaţilor şi senatorilor

Stanciu a citat din discursul din Parlament al preşedintelui Klaus Iohannis la învestire, în care îndemnă la reunţarea la populism şi pledează pentu un Parlament puternic.

"Sper că sunteţi de acord cu aceste gânduri de început a mandatului domnului preşedinte. 9 februarie 2015 a fost în gândirea şi speranţa tuturor o bornă de hotar, când am crezut că perioada populismului nociv în democraţie a început să apună. Acesta este principalul motiv pentru care 255 de parlamentari au iniţiat prezenta iniţiativă, considerând că momentul menţionat de Iohannis a sosit, să ne debarasăm de populism", le-a spus Stanciu, parlamentarilor din dreapta sălii.

El s-a referit la anul 2010 când au fost tăiate salariile şi pensiile

"16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susţinut că ne-am luat ţara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi.Este momentul ca astăzi, dragi tovarăşi, 16 iunie să meditaţi asupra votului", le-a spus Stanciu parlamentarilor.

Stanciu a prezentat argumente pentru adoptarea acestui proiect cum ar fi: aplicarea aceloraşi principii ca în UE, stoparea discriminării parlamentarilor în raport cu alte categorii. "De ce cei care fac legile, parlamentarii, suntem pe locul 14 în grila de salarizare, sunt discriminaţi faţă de alte categorii? Cum să fii pe locul 14 în grila de tratament? Cum este egalitatea?", a adăugat Stanciu.

"Nu campaniile de presă fac un Parlament puternic şi dumneavostră, astăzi, tu decizi, nu liderii care au locul asigurat pe listă. Luaţi Parlamentul în mâinile dumeavoastră. Dacă pe 16 decembrie cetăţenii şi-au luat ţara înapoi, acum este rândul să vă luaţi Parlamentul înapoi, pentru un parlament curat, puternic, perfecţionist", a mai arătat Stanciu.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede pensiile speciale ale parlamentarilor şi a fost semnată de 255 de deputaţi şi senatori, ulterior parlamenatarii PNL retrăgându-şi semnăturile.

Proiectul prevede că parlamentarii ar putea beneficia de pensii speciale, care ar putea ajunge la peste 4.000 de lei pentru un ales cu trei mandate.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici