Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre suspendarea lui Iohannis: Trebuie să calculezi foarte bine eforturile

Deputatul Eugen Nicolicea a declarat, marţi, la Braşov, referindu-se la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, că „nu se face suspendare de dragul suspendării” şi trebuie „calculate eforturile şi văzut rezultatul”.

1199 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre suspendarea lui Iohannis: Trebuie să calculezi foarte bine eforturile

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, despre suspendarea lui Iohannis: Trebuie să calculezi foarte bine eforturile

Eugen Nicolicea a spus, într-o conferinţă de presă la Braşov, că nu de suspendare ar trebui să se vorbească, ci de un referendum pentru demiterea preşedintelui.

„Suspendarea nu este o acţiune în sine, este o acţiune intermediară, care durează până la organizarea referendumului, deci mai mult de 30 de zile, suspendarea nu poate să existe”, a afirmat deputatul.

Nicolicea a adăugat că, atunci când se vorbeşte despre suspendare, ar trebui să se vorbească despre referendum pentru demiterea preşedintelui.

„Când vorbeşte toată lumea despre suspendare, de fapt, ar trebui să spună că trebuie să se organizeze referendum pentru demiterea preşedintelui, deci acţiunea este de demitere. Prima acţiune este aceea de suspendare, această etapă intermediară durează maxim 30 de zile, până se face referendumul, fie este pozitiv şi atunci pleacă de la Cotroceni, fie este negativ şi atunci se reîntoarce la Cotroceni. Deci nu se face suspendare de dragul suspendării şi atunci, evident, ţinând cont de acest lucru, trebuie să calculezi foarte bine eforturile şi să vezi rezultatul”, a spus deputatul.

Duminică, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susţinea că sunt mulţi colegi din partid nerăbdători să aibă loc suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, iar tema ar putea fi abordată într-un viitor CEX.

Dumitru Buzatu a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis, de a pune în dificultate Guvernul Dăncilă, se va menţine pe durata întregului an, până la alegerile prezidenţiale.

„Prin refuzul preşedintelui Ionannis de a aproba cele două nominalizări pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale e clar că sfidează CCR şi sistemul de partide, ştiind foarte bine că nu există niciun fel de sancţiune în afara suspendării din funcţie, care este, însă, o operaţiune complicată şi va întinde coarda până când nu o va mai putea întinde. Probabil că aşteaptă alte intervenţii la nivelul CCR şi recurge la tot felul de artificii care să pună în dificultate Guvernul premierului Dăncilă. Sunt multe discuţii şi mulţi colegi sunt nerăbdători ca să se petreacă acest act al suspendării, dar eu cred că trebuie să avem răbdare, să înţelegem momentul istoric şi să încercăm, cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie, să depăşim această atitudine a preşedintelui care se va menţine pe durata întregului an, până la alegeri”, spunea Buzatu.

Întrebat în ce măsură tema suspendării preşedintelui ar putea fi abordată într-un viitor CEX al PSD, Buzatu a răspuns că, în mod evident, aceasta va fi luată în discuţie.

„Cred vor fi colegi care vor ridica această problemă, totuşi eu sper ca, în contextul în care avem Preşedinţia UE, să dăm dovadă de calm, să încercăm să utilizăm celelalte mijloace pentru a depăşi această situaţie”, declara preşedintele PSD Vaslui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici