Deputatul PSD Vasile Mocanu şi-a depus demisia din Parlament, pe motiv de boală

Deputatul PSD Vasile Mocanu şi-a depus, luni, la conducerea Camerei Deputaţilor, demisia, începând cu 1 martie, din calitatea de deputat, pe motiv de boală, dar Biroul Permanent a decis să o amâne pentru ca liderul grupului PSD Marian Neacşu să discute cu acesta, să vadă dacă nu se răzgândeşte.

272 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Vasile Mocanu şi-a depus demisia din Parlament, pe motiv de boală

Deputatul PSD Vasile Mocanu şi-a depus demisia din Parlament, pe motiv de boală (Imagine: Camera Deputaţilor)

Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că s-a primit demisia deputatului PSD Vasile Mocanu din motiv de boală, dar membrii Biroului au considerat că liderul grupului PSD, Marian Neacşu trebuie să discute cu acesta, înainte ca demisia să fie prezentată în plenul Camerei.

”Un subiect mai discutat a fost în legătură cu demisia lui Mocanu Vasile din calitatea de deputat de la 1 martie. Demisia este un act unilateral, dar fiind vorba de motive de sănătate pe care dumnealui le-a invocat, membrii Biroului Permanent au solicitat că e bine ca liderul grupului parlamentar al PSD să stea de vorbă cu domnia sa, fiind vorba de motive medicale, probabil că nu poate fi prezent la Cameră şi i s-a dat o săptămână termen ca să aibă posibilitatea să discute să vadă dacă confirmă şi susţine această demisie. Dacă este aşa, la Biroul permanent de miercuri se va relua această demisie, în cazul în care el insistă în demisie”, a afirmat Mircovici.

Întrebat dacă Neacşu trebuie să-l convingă pe Mocanu să nu demisioneze, Mircovici a precizat: ”Domnul Neacşu trebuie să stea de vorbă cu dumnealui şi după aceea, în momentul în care are convingerea că insistă în această demisie, se prezintă Biroului Permanent şi, după aceea, în plen. În mod normal, deputatul îşi prezintă demisia în plen, nesusţinerea unei demisii în plen poate să invoce ulterilor revenirea la ea. Probabil că va rămâne pe ea, dar fiind un şoc..”.

Potrivit Regulamentului Camerei, demisia din calitatea de deputat este prezentată în Biroul Permanent şi apoi citită în plen pentru a se lua act de ea şi pentru a se vacanta postul.

Vasile Mocanu a fost ales deputat PSD, în circumscripţia electorală nr.24 IAŞI, colegiul uninominal nr.4 şi activa în comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici