Deputatul Rădulescu îl atacă DUR pe vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader: Nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, marţi pentru MEDIAFAX, referitor la faptul că vicepreşedintele CE Jyrki Katainen a catalogat ca „incredibilă” ştirea despre OUG privind contestaţia în anulare, că „nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa” ca să vorbească despre justiţia din România.

3716 afișări
Imaginea articolului Deputatul Rădulescu îl atacă DUR pe vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader: Nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa

Deputatul Rădulescu îl atacă DUR pe vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader: Nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa

„Nu-l recomandă nici faţa, nici experienţa. Nu-l recomandă nimic. Nu are nici specialitatea necesară, nici menirea şi nici dreptul să vorbească despre o ţară care este parteneră în felul care a vorbit. Dacă nu ştie ce înseamnă stat de drept, să punî mâna pe carte să citească. Mâine, poimâine o să se aibă reacţie comisarul care se ocupă de apele poluate din Africa la legile justiţiei. Peste o săptâmână o să aibă reacţie comisarul care se ocupă de creşterea natalităţii în Australia şi aşa mai departe. Se găseşte fiecare comisar să deschidă gura. Înţeleg că domnul Katainen se ocupă cu locurile de muncă, deci nu are nicio treabă cu justiţia. S-au găsit vorbind, le place să vorbească despre România, i-aş ruga să se preocupe de ţările lor”, a declarat Cătălin Rădulescu, marţi, pentru MEDIAFAX

Acesta a comentat şi în legătură cu reacţia Comisiei Europene la OUG anunţată de ministrul Justiţiei, prin care instituţia europeană a transmis că monitorizează discuţiile referitoare la subiect. Astfel, deputatul PSD s-a întrebat unde a fost CE atunci când ani de zile în România au existat abuzuri, judecători şantajaţi şi protocoale secrete ale SRI cu instituţiilor din sistemul judiciar.

„Dar nu au putut fi monitorizaţi aceşti derbedei, ani de zile, când justiţia nu a fost lăsată să-şi facă treaba? Când judecătorii erau ameninţati cu şantajul, cu bileţele. Când procurorii îi chemau pe judecători la ordin, când făceau dosarele cei de la SRI, ascultări pe siguranţă naţională. De ce nu au monitorizat aceşti domni, care îşi doresc o justiţie independentă şi corectă, cum de dorim toţi, de ce nu au monitorizat? Acum monitorizează? Ani de zile, când au fost abuzurile astea nu au monitorizat aceşti derbedei. Ăsta a fost stat de drept? Stat de drept probabil că e la ei în ţară. Dacă era de datoria lor, dacă vor să o facă pe echidistanţii, trebuia să împiedice aceste abuzuri acum 4-5 ani de zile”, a spus Rădulescu.

Deputatul PSD susţine că oficialii europeni „au închis ochii la abuzurile care s-au făcut 7 ani de zile”.

„Trebuia să vadă aceste abuzuri şi protocoale încheiate, folosite de SRI. Să penalizezi o ţară când greşeşte, dar în momentul în care închizi ochii la abuzurile care s-au făcut 7 ani de zile. Poate sunteţi mai deştepţi ca noi, dar nu trebuia, voi, să monitorizaţi acest sistem de justiţie? Nu au fost în stare să oprească abuzurile astea”, a conchis social-democratul.

Tudorel Toader a anunţat, duminică, că ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă şi în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

Vicepreşedintele CE Jyrki Katainen a spus, marţi pe Twitter, că este o ştire incredibilă cea despre ordonanţa de urgenţă privind contestaţia în anulare, menţionând că românii merită un stat de drept.

Oficialul european a distribuit în postarea sa o ştire a publicaţiei Associated Press despre situaţia din România.

De asemenea, Comisia Europeană a transmis, referitor la OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite anunţată de Tudorel Toader, că monitorizează discuţiile, subliniind că e important ca România „să revină la parcursul combaterii corupţiei, să asigure o justiţie independentă”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici