Dezbatere Băsescu-Geoană, joi, la ora 19.00, organizată de IPP la Parlament

Dezbaterea între Traian Băsescu şi Mircea Geoană va avea loc, joi, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, fiind organizată de IPP şi moderată de Robert Turcescu, formatul fiind similar celei în trei, înainte de turul întâi, conform înţelegerii între staff-urile de campanie.

47 afișări
Imaginea articolului Dezbatere Băsescu-Geoană, joi, la ora 19.00, organizată de IPP la Parlament

Dezbatere Băsescu-Geoană, joi, la ora 19.00, organizată de IPP la Parlament

Dezbaterea va dura, potrivit acordului dintre IPP şi staff-urile de campanie, aproximativ două ore şi jumătate, maximum trei ore.

Organizatorii au precizat că dezbaterea va cuprinde prezentări şi puncte de vedere ale candidaţilor pe o serie de teme ce ţin de mandatul preşedintelui. În cadrul acestei secţiuni fiecare candidat îşi va prezenta punctul de vedere, iar celălalt va avea posibilitatea să răspundă şi apoi să adreseze o întrebare în legătură cu ce a spus primul candidat.

Organizatorii au menţionat că, după această secţiune, dezbaterea va cuprinde o altă parte în care, prin intermediul moderatorului, vor fi adresate celor doi candidaţi întrebări din partea jurnaliştilor şi a ONG-urilor, transmise înainte IPP.

În finalul dezbaterii, staff-urile de campanie şi IPP au agreat ca moderatorul Robert Turcescu să aibă posibilitatea să adreseze o întrebare, iar apoi cei doi candidaţi vor adresa, în încheierea dezbaterii, un cuvânt de final de câteva minute.

După discutarea formatului, reprezentantul staff-ului de campanie a lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăriu, a aprecizat că ar fi trebuit să aibă loc mai multe întâlniri între candidaţi.

"Nouă ni se pare puţin să avem o singură dezbatere, ar trebui să avem mai multe", a spus Lăzăroiu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a arătat că Mircea Geoană se va afla luni în Prahova, marţi - la Timişoara, alături de Antonescu şi Iohannis, miecuri - la Iaşi, joi - la dezbatere, iar vineri îşi va închide campania.

"Dacă vrea Traian Băsescu, ne vedem de luni încolo, cu plăcere. Plăcere e între ghilimele", a spus Ponta.

Ponta a mai spus că modul în care a fost organizată dezbaterea înainte de turul întâi i s-a părut corect şi echilibrat, el apreciind că nu are rost ca formatul să fie schimbat fundamental.

Negocierea dintre staff-urile de campanie ale celor doi candidaţi a avut loc luni, la sediul IPP, unde au fost prezenţi Sebastian Lăzăroiu, Victor Ponta şi Robert Turcescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici