Dezbaterile la bugetul de stat pe 2013, în plenul Parlamentului

Senatorii şi deputaţii, reuniţi în plenul Parlamentului, au început, marţi dimineaţa, dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013.

443 afișări
Imaginea articolului Dezbaterile la bugetul de stat pe 2013, în plenul Parlamentului

Dezbaterile la bugetul de stat pe 2013, în plenul Parlamentului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

La şedinţa care este condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi-au anunţat prezenţa 462 de parlamentari, din totalul de 587.

La dezbateri participă premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, prim-ministrul beneficiind de 50 minute pentru a avea intervenţii la începutul şi sfârşitul sesiunii de dezbateri generale.

Ulterior, potrivit algoritmului, parlamentarii din fiecare partid parlamentar vor participa la dezbaterile generale, fiecărei formaţiuni politice revenindu-i un număr de minute proporţional cu ponderea în Parlament.

Procedura parlamentară prevede că, pentru început, unul dintre preşedinţii comisiilor pentru buget, finanţe ale Parlamentului va prezenta plenului raportul adoptat de către membrii celor două comisii de specialitate în urma dezbaterii proiectului propus de Executiv.

Ulterior, parlamentarii vor trece la dezbaterea pe articole a bugetului de stat, ei urmând să discute bugetele propuse pentru un număr de 52 de ordonatori de credite - ministere, agenţii, autorităţi şi consilii.

În total, la proiectul propus de către Guvern pentru a fi adoptat de Parlament au fost depuse un număr de 13.450 de amendamente, timpul alocat dezbaterii şi adoptării bugetului pentru fiecare ordonator de credite fiind proporţional cu numărul de amendamente.

După adoptarea bugetului de stat, senatorii şi deputaţii vor trebui să adopte proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013, la care au fost depuse un număr de 38 de amendamente, durata estimată pentru dezbatere şi vot fiind de 30 de minute.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Victor Ponta prezintă în plenul Parlamentului ideile generale ale proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au adoptat, vineri seară, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 23 de voturi "pentru", 3 abţineri şi 5 voturi "împotrivă". La nivelul comisiilor de buget-finanţe a fost amendat proiectul legii bugetului de stat, faţă de forma popusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanţe către alţi ordonatori de credite.

De asemenea, parlamentarii din cele două comisii au adoptat, vineri seară, fără amendamente, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 24 de voturi "pentru", cinci voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici