Diaconescu crede că reforma în PSD se poate face fără schimbarea unor oameni

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă seară, că, în PSD, cel mai greu cuvânt îl au membrii înşişi şi că este încrezător că în partid se va înţelege necesitatea de a se face reformă nu prin schimbarea unor oameni, ci prin aplecarea spre valorile stângii.

20 afișări
Imaginea articolului Diaconescu crede că reforma în PSD se poate face fără schimbarea unor oameni

Diaconescu crede că reforma în PSD se poate face fără schimbarea unor oameni (Imagine: Mediafax Foto)

Diaconescu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, la finalul spectacolului de gală al UDMR de la Cluj-Napoca, la care a participat, că în legătură cu opiniile sale personale privind candidatura la şefia PSD se va pronunţa "la momentul oportun".

"Cel mai greu cuvânt în PSD îl au membrii înşişi. Sunt încrezător că, în perioada următoare, vom înţelege necesitatea de a face reformă nu prin schimbarea unor oameni, ci printr-o altă aplecare în legătură cu valorile stângii de care vorbim, poate, nu suficient, cât ar trebui, dar pe care nu o construim în societate atât de mult pe cât ar trebui", a afirmat Diaconescu.

Surse din PSD au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PSD Mircea Geoană i-a reproşat vicepreşedintelui Cristian Diaconescu, într-o întâlnire, faptul că s-a alăturat grupării Mitrea, la rândul său Diaconescu spunând că nu a luat încă o decizie privind eventuala candidatură la şefia formaţiunii social-democrate.

Întâlnirea a avut loc miercuri, la cabinetul lui Geoană de la Senat, la solicitarea lui Cristian Diaconescu.

Conform aceloraşi surse, Diaconescu i-a spus liderului PSD că "tinde" să "revină" în gruparea Geoană, menţinându-şi astfel funcţia de vicepreşedinte pe care o deţine şi în prezent.

Aceleaşi surse au relatat, totodată, că Diaconescu i-a spus lui Geoană că este sunat de Miron Mitrea, care îi cere să se decidă asupra candidaturii la şefia PSD.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, că îl va sprijini pe Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al PSD, urmând să candideze el la această funcţie dacă Diaconescu nu o va face şi a precizat că se bazează pe sprijinul filialelor din Botoşani, Bihor, Satu Mare, Covasna.

Vineri, Mitrea a declarat, pentru MEDIAFAX, că va candida la preşedinţia PSD dacă Crisitan Diaconescu nu se va decide să cadideze, el precizând că presiunile asupra lui Diaconescu, pentru a-l opri să-şi depună candidatura, sunt foarte mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici