Diaconescu: Îmi construiesc strategic un alt drum, prin care pot fi alături de România

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu spune, într-o postare de pe blogul personal adresată susţinătorilor săi, că îşi construieşte "strategic un alt drum" prin care poate fi "alături" de România, precizând că nu se va "îndepărta" de partidul pe care l-a creat.

501 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Îmi construiesc strategic un alt drum, prin care pot fi alături de România

Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Merităm mai mult. Cred asta cu tărie şi acesta e motivul pentru care, acceptând situaţia actuală, îmi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alături de ţara mea (...) bazaţi-vă pe mine pentru a continua lupta pentru acest stat ce merită respect. Pentru România.(...)Nu mă îndepărtez de partidul pe care l-am creat: ar fi lipsit de onoare. Nu fug; eventual îl schimb într-o formă mult mai apropiată de convingerile mele", scrie pe blog fostul ministru, preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Diaconescu denunţă "izolarea" la care a fost supus, ca şi candidat al PMP, dar şi "mobilizarea vehementă împotriva sa", atunci când a decis să candideze independent şi aminteşte că " a pornit în candidatura spre prezidenţiale «de unul singur», susţinut doar de preşedintele TrTraian Băsescu

"Am pornit în această candidatură, ca un rebel, de unul singur având alături un alt partener, alt rebel hotărât să nu facă nici un compromis, Traian Băsescu.Chiar dacă mi-au închis mediatic orice cale de a putea transmite un minim mesaj, am continuat. Vă amintiţi, singurul care se pronunţa în favoarea mea era şeful statului. (...)Partidul politic care m-a propus a decis să schimbe candidatul.Într-o democraţie este un gest normal.Am respectat aceasta decizie şi am încercat să continui dar mobilizarea împotriva mea a devenit vehementă.", mai scrie fostul ministru de Externe.

Diaconescu mai spune: "Am sesizat Parchetul General pentru faptele din vara 2012, nu m-a urmat nimeni, nici măcar cei care ţopăiau în jurul preşedintelui în acea perioadă; am vorbit singur de axele Moscova-Budapesta şi provocările la adresa României; am sesizat Parlamentul României pentru a da o declaraţie în legătura cu criza ucraineană iar parlamentarii s-au ascuns ridicol".

Fostul ministru spune că aceste atitudini au "preţul lor" şi că un prim efect este "izolarea". " Dacă mai insist vor găsi altceva pentru a mă face să dispar din faţa voastră, a celor care anul acesta trebuie să meargă la vot.", adaugă el.

"Acordaţi-mi acest vot de încredere, aici… nu la urne. (...)Merităm mai mult. Cred asta cu tărie şi acesta e motivul pentru care, acceptând situaţia actuală, îmi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alături de ţara mea. Alături de voi toţi. De România.", încheie fostul ministru de Externe, CrCristian Diaconescu

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici