Diaconescu: România susţine includerea Strategiei pentru Dunăre pe agenda Consiliului UE din vară

România susţine trecerea ca subiect pe agenda de vară a Consiliului UE a Strategiei de Cooperare la Dunăre, a declarat ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, după întrevederea cu omoloul său austriac, Michael Spindelegger.

6 afișări

Ministrul Diaconescu a menţionat faptul că "Austria este unul dintre partenerii cei mai importanţi din UE", fiind un stat legat de România printr-un parteneriat strategic.

"Am discutat chestiuni privind cooperarea rgională şi bilaterală cu accent pe proiectele energetice, mai exact Nabucco", a spus Diaconescu, adăugând că România este un promotor ferm al impulsionării declaraţiei interguvernamentale pe această temă.

Cei doi miniştri au abordat în timpul întrevederii lor şi problemele economice.

"După cum ştiţi, Austria este al doilea investitor în România, cu peste 12 miliarde de euro. Este foarte important că băncile austriece au decis menţinerea liniei de creditare în România cu atât mai mult cu cât au un indice de solvabilitate peste medie", a mai spus Diaconescu.

La rândul său, ministrul austriac Michael Spindelegger, a subliniat multitudinea de proiecte dezvoltate de către cele două ţări într-o gamă largă de domenii, el menţionând în mod special Nabucco.

Referindu-se la Strategia pentru zona Dunării, el a spus că este vorba despre un aspect în privinţa căruia s-au înregistrat progrese.

Spindelegger a vorbit şi despre cooperarea în privinţa statelor din Balcani, precizând că Viena va încerca să menţină o perspectivă constructivă în Balcani şi în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici