Diaconescu: UNPR probabil că e pe cale să înveţe prostituţia politică de la UDMR

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat, vineri, că "prostituţia politică" ar putea fi învăţată de la UDMR, replicând astfel acuzaţiilor făcute de senatorul Gyorgy Frunda la adresa reprezentanţilor UNPR.

968 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: UNPR probabil că e pe cale să înveţe prostituţia politică de la UDMR

Cristian Diaconescu (Imagine. Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Probabil că suntem pe cale să învăţăm de la dânşii", a spus Diaconescu, răspunzând unei întrebări referitoare la acuzaţiile senatorului UDMR despre faptul că reprezentanţii UNPR practică "prostituţia politică".

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda afirmat joi că UNPR dă dovadă de o conduită "inacceptabilă", care este "imorala imoralităţii", şi de "prostituţie politică", adăugând că va propune, la revizuirea Constituţiei, interzicerea traseimului politic.

"Eu consider conduita UNPR imorala imoralităţii. Adică, după ce a intrat pe listele partidelor din fosta opoziţie, actuala putere guvernamentală, şi-a făcut grup parlamentar, şi-a făcut partid, a susţinut Guvernul Boc, a fost foarte dură în atacurile împotriva opoziţiei, iar după moţiunea de cenzură, înainte de învestirea Guvernului, s-a vândut foştilor adversari. Este o conduită inacceptabilă, este o problemă generală canceroasă a politicii româneşti, care trebuie interzisă prin lege, trebuie interzisă prin Constituţie, pentru că face rău României, provoacă instabilitate politică, provoacă posibilitatea cumpărării anumitor parlamentari", a declarat senatorul UDMR.

De asemenea, el i-a acuzat pe reprezentanţii UNPR de "prostituţie politică".

"Trebuie revizuită Constituţia, traseismul politic trebuie interzis. Ca să pună şi o cireaşă pe tort (cei de la UNPR -n.r.) au hotărât că, la nivel local, pot hotărî altceva decât la nivel central. La nivel central susţinem Guvernul Ponta, iar la nivel local îl susţinem pe democrat-liberalul Dorin Florea la Primărie (se referă la cursa pentru Primăria Târgu Mureş, unde Frunda va reprezenta UDMR - n.r). În limbajul meu acest lucru se numeşte prostituţie politică”, a spus Frunda.

Şi deputatul UNPR Eugen Nicolicea i-a dat replică lui Frunda, acuzându-l pe acesta de imoralitate şi de ipocrizie şi precizând că UNPR a declarat de mai multe ori că este de acord cu interzicerea traseismului politic.

"M-au dezamăgit spusele domnului Frunda pentru că îl suspectam de mai multă inteligenţă. Constat însă că domnia sa gândeşte prost în maghiară şi vorbeşte urât în română. Eu înţeleg motivul din spatele acestor declaraţii. Candidează la Târgu Mureş şi, pentru că nu are nimic de zis, începe să abereze. Problema este că, prin spusele sale, îşi pune tot partidul într-o situaţie delicată. Dacă ne acuză pe noi de prostituţie politică, mă întreb cum se cheamă domnia sa şi cum se cheamă partidul domniei sale, de vreme ce au stat alături de noi timp de doi ani şi jumătate. Cum se face că acum are această revelaţie? Să înţelegem că i-a plăcut prostituţia până acum şi de azi nu-i mai place?", a arătat progresistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici