Diaconu şi-a anunţat în plen demisia din Senat: Voi continua să apăr imaginea Parlamentului

Mircea Diaconu şi-a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, demisia din funcţia de senator, precizând că şi-a făcut mulţi prieteni în mandatul său şi, astfel, va continua să apere imaginea Parlamentului, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, afirmând, la rândul său, că s-a luat act de demisie.

316 afișări
Imaginea articolului Diaconu şi-a anunţat în plen demisia din Senat: Voi continua să apăr imaginea Parlamentului

Diaconu şi-a anunţat în plen demisia din Senat: Voi continua să apăr imaginea Parlamentului (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafaxfoto)

"Sunt oarecum mândru că am izbutit să devin problema României, a UE, spre că din tot sufletul de azi înainte lucrurile se vor rezolva (...) Viaţa este un şir lung de legitimaţii, câteodată eşti inginer, după aceea eşti profesor şi aşa mai departe, câteodată eşti senator. Toate acestea trec toate, aceste legitimaţii, ce rămâi eşti tu însuţi şi obişnuiam să spun şi spun şi azi că sunt foarte mândru că de profesie sunt Mircea Diaconu şi voi rămâne în continuare cu această profesie până la capăt", a spus Diaconu.

El a mai precizat că a fost onorat să facă parte din legislatura actuală şi va continua de oriunde se va putea exprima pentru a apăra imaginea Parlamentului, asupra cărora se "aruncă mizerii nedrepte".

Diaconu i-a rugat pe colegi să ia act de demisia sa, depusă în 4 decembrie, iar preşedintele Senatului a anunţat că plenul a luat act.

Ulterior, senatorul PSD Nicolae Moga a luat cuvântul în plen pentru a-i prezenta scuzele senatorilor lui Mircea Diaconu pentru că l-au pus în această situaţie.

Apoi plenul Senatului a adoptat un proiect de hotărâre cu 54 de voturi pentru, 3 împotrivă şi 3 abţineri prin care s-a declarat vacant mandatul de senator al lui Diaconu.

Senatul s-a întrunit, miercuri, în ultima şedinţă în plen din legislatura 2008-2012, pe ordinea de zi figurând prezentarea bilanţului activităţii acestei Camere în actuala legislatură, dezbaterea proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe şi demisia senatorului PNL Mircea Diaconu.

Senatorii vor trebui, de asemenea, să aprobe programului de lucru al Senatului în săptămâna 10 - 16 decembrie 2012 şi să ia act de adoptarea tacită a cinci acte normative care nu au putut să fie dezbătute şi adoptate în termen.

Şedinţa a început cu un apel nominal, ulterior Antoneascu anunţând că este întrunit cvorumul de lucru.

Senatorul PNL Mircea Diaconu a transmis conducerii Senatului demisia sa din această Cameră. El a depus la preşedintele Senatului, Crin Antonescu, demisia sa din funcţia de senator în Colegiul 1 din judeţul Argeş, începând cu 4 decembrie.

Solicitarea a fost înregistrată la Biroul Permanent al Senatului în 6 decembrie.

Mircea Diaconu a menţionat că va expune plenului Senatului sau Biroului Permanent, dacă acestea se vor întruni până la încheierea legislaturii, "motivele acestui gest".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici