Dîncu: Ceea ce a făcut PSD prin alianţa de guvernare a fost un sacrificiu

„În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii. De foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu”, spune preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

365 afișări
Imaginea articolului Dîncu: Ceea ce a făcut PSD prin alianţa de guvernare a fost un sacrificiu

„În politică trebuie să ne sacrificăm propriile noastre orgolii. De foarte multe ori şi ceea ce a făcut PSD prin această alianţă de guvernare este exact asta, un sacrificiu. Ceea ce va fi ăn viitor va fi mai complicat. Va trebui să preluăm în această primăvară guvernarea. Preluând guvernarea va trebui să readucem guvernarea României la vocaţia pe care o are PSD (..) aceea de a dezvolta România, pentru că România, în acest moment, creşte dar nu se dezvoltă şi acesta este lucrul cel mai grav. Pentru că partidele de dreapta nu sunt interesate de indicatorii sociali decât cu foarte mare greutate”, declară Vasile Dîncu.

El a amintit de episodul majorării pensiilor.

„Vă aduceţi aminte ce licitaţie fantastică am avut noi, ce blocaje în actuala coaliţie ca să hotărâm creşterea pensiilor. Ne-am trezit că aproape în fiecare zi partenerii noştri şi prietenii noştri galbeni îi cereau demisia lui Marius Budăi, pentru că vrea să creştem pensiile ca după aceea să vină Zeus şi să spună 15%. Aceste chestiuni nu sunt normale pentru o colaborare. Noi va trebui, pe viitor, să avem conducătorul nostru, al Guvernului, care să impună câteva lucruri esenţiale care din păcate nu s-au făcut acum”, spune Dîncu.

Preşedintele CN al PSD apreciază că ”nu s-a dus mai departe reforma administraţiei, am uitat de digitalizare şi refoma digitalizării în general”.

„5G-ul, a fost tras de timp, de abia am făcut o licitaţie după cinci ani, sau şase ani când l-a lansat Sorin Grindeanu, care era preşedinte la ANCOM. Avem de făcut, de asemenea, câteva elemente care înseamnă dezvoltarea României. (...) Sunt sigur că împreună, cu toţii, vom reuşi să reparăm ceea ce nu s-a putut face în această perioadă de crize suprapuse”, încheie Dîncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici